avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... bilet la ordin inainte de scadenta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

bilet la ordin inainte de scadenta

Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti daca pot introduce la plata un bilet la ordin cu cateva luni inainte de data scadentei si ce sanse am sa fie executat. Firma de la care am obtinut acest bilet se pare ca are probleme financiare,iar la scadenta biletului cu siguranta o sa primesc un refuz de plata,pe motivul lipsei disponibilitatilor din cont! Interesul meu e sa-mi recuperez banii acum si vreau ca macar sa reusesc sa-mi recuperez prin intermediul unui executor judecatoresc suma respectiva.Ma tem ca pana la data scadentei biletului,firma care mi-a emis acest bilet la ordin se va declara in insolventa,sau va folosi alte metode prin care sa evite plata datoriilor !!!
MULTUMESC FRUMOS.
Cel mai recent răspuns: ana_abo , utilizator 10:42, 1 Februarie 2011
Chiar daca dumneavoastra il depuneti mai repede spre incasare la banca dumneavoastra, el va ajunge la plata tot in ziua scadentei.
ESTE AVALIZAT?
Nu,din pacate nu am reusit sa-l conving pe respectivul sa avalizeze biletul !
multumesc pentru raspunsuri. se pare ca nu am sanse sa-mi recuperez suma,doar daca respectiva firma este....bine intentionata ! patronul de fapt!
Faci parte din echipa mea! #-o
Aceste probleme sunt frecvente acum, greu se rezolva in instanta, de cele mai multe ori nu se mai poate incasa, resp.nu are bani eventual are si el la randul lui aceeasi problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin mihaimo mihaimo Sunt beneficiarul unui bilet la ordin emis in mai 2009, si care nu are data scadentei mentionata pe bilet, cu clauza ,,fara protest\", avalizat de ... (vezi toată discuția)
Subiect: recuperare imprumut girat cu bilete la ordin dan_z dan_z In urma cu ceva timp am imprumutat unei persoane o importanta suma de bani. Avand in vedere faptul ca in acea perioada acesta poza in prieten si om de onoare, ... (vezi toată discuția)
Mai pot folosi un bilet la ordin dupa patru ani de la data emiterii? Mitra Mitra In urma cu patru ani am imprumutat o firma cu o suma de bani, pe care i-am transferat prin banca. Am contractul de imprumut si un bilet la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)