avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Seful prietenului meu nu este de acord ca acesta sa se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Seful prietenului meu nu este de acord ca acesta sa se mute departe de dansul deoarece el vrea masina cat mai aproape de el.

Buna ziua, am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Eu si prietenul meu dorim sa ne mutam impreuna cu chirie, in urma cu cateva zile am dat peste un anunt in care proprietarul specifica, ca accepta si "rent to buy" si binenteles nu am vrea sa dam cum piciorul la o asa oferta. Problema este ca seful prietenului meu nu este de acord cu mutarea acestuia departe de zona unde locuieste deoarece dansul vrea masina aproape de casa iar apartamentul pe care noi lam gasit nu se afla aproape de zona in care acesta locuieste. Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in situatia aceasta deoarece nu putem sa ne mutam unde doreste respectiva persoana si nici nu dorim sal dea afara de la servici deoarece este singurul care are un loc de munca in acest moment. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ygrec , utilizator 13:50, 3 Februarie 2011
Daca deplasarea de acasa la locul de munca reprezinta un chin, nimic nu il opreste pe prietenul dv sa se angajezein alta parte. Daca seful pune la dispozitie combustibil pentru ruta casa - loc de munca, de ce nu va luati dv o masina? Solutii sunt, numai ca este mai usor sa dai vina pe sef ca nu pune la dispozitie masina decat sa gasiti o rezolvare. Poate ar fi mai bine ca angajatorul sa va ofere cazare chiar la locul de munca pentru a nu mai parcurge nici o distanta. Comoditatea incepe sa devina o boala la romani.
La prima vedere apare senzatia de comoditate.Din cate vad eu seful prietenului tau nu prea are incredere sa ii lase masina.Si eu am masina de serviciu doar ca plimbarile mele sunt prin strainatate.Masina am preluat`o pe baza unui proces verbal de predare - primire cu toate cele necesare.Pe langa aceste lucruri masina mea poate fi verificata prin GPS(un aparat montat pe masina) ,pe unde am mers,unde am stationat...etc.
Pe baza datelor inregistrate de GPS imi fac foaia de parcurs.
Pe baza foii de parcurs pot verifica consumul si km efectuati.
Cu un astfel de aparat poate dovedi sefului unde a fost,unde a stat,Km si consum.
Nu sunt scumpe astfel de aparate si se gasesc prin diferite statii de benzinarie.Evit sa spun numele sa nu fac reclama.
In viata pt a reusi uneori sunt necesare unele sacrificii.
Se trezeste mai devreme si fuga la masina sa ajunga in timp util la munca.

Sa o lasa masina unde vrea sefu si sa cumpar alta pentru sa ajunge devreme la tine acasa.
Daca are program de 04.00 - 22.00 sau chiar 00.00 mai bine doarme in masina la scara sefului.
Posibilitati sunt multe depinde de voi ce va doriti. Intai trebuie identificat motivul sefului pentru care nu e de acord sa fiti mai departe de el, dupa care purtati o discutie lamuritoare cu el si abia dupa asta puteti gandi o solutie care sa impace si capra si varza.
problema (zic eu ...) poate fi vazuta din mai multe unghiuri....
1.Daca tot face foarte multe deplasari inseamna ca face multi kilometri lunar, nu ? Banuiesc ca se poate justifica faptul ca "unde merge mia, merge si suta....".
2. diferenta de combustibil se poate suporta din buzunarul propriu, cum s-a mai spus.
3. se poate gasi si varianta cu gps-ul , metionata la fel.
4. exista si un plan B si anume acela de a lasa masina de serv la munca si de a face "naveta' cu masina personala.
5. soferul mai poate gasi si alte variante de a ajunge la o intelegere cu seful, insa asta tine numai de el.
s.a.m.d.

Treaba cu "sefu' nu vrea.." imi cam pute (mie personal).
Soferul ce variante a propus ? Ce plan are ? Cum pune problema ?

si nu in ultimul rand ; de ce a trebuit sa stie seful de "mutarea" asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma obliga sa-mi dau demisia burciu burciu vreau si eu sa ma lamureasca cineva.lucrez la o firma ca sofer pe o autoutilitara fiat ducato si in luna anterioara am avut consumul de 12,5 . seful meu mi-a ... (vezi toată discuția)
Foile de parcurs, obligatorii sau nu? iuli-ana iuli-ana conform og 195/2002 aprobata prin legea 49/2006 foile de parcurs erau obligatorii pentru persoanele juridice dar prin ordiunul 69/20.08.2007 a fost abrogat ... (vezi toată discuția)
Furt de motorina soferi - societate de transport bortoi bortoi Buna ziua. Sunt intr-o dilema referitoare la conditiile de recuperare a prejudiciului efectuat de soferii angajati la firma noastra. In ultimul timp (desi ... (vezi toată discuția)