avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o opinie juridica va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o opinie juridica va rog

el -cetatean turc, ea cetatean turc, casatoriti in turcia, el cumpara un apartament in romania, acel apartament este doar bun al lui sau e bun comun ? va rog daca ma puteti lamuri, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 16:34, 31 Ianuarie 2011
doar un avocat specialist in legislatie turceasca va poate da un raspuns concret .
Conform Legii 105/1992 privind reglementarea raporturilor de drept international privat, art 49 "dreptul de proprietate si celelalte drepturi reale asupra bunurilor sunt carmuite de legea locului unde acestea se afla". Intrucat apartamentul este in Romania se aplica legea romana (lex rei sitae) indiferent care este cetatenia proprietarilor. Daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei celor doi atunci este bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,partaj (roman-olandez) V V Buna ziua! Ma numesc Vali si as dori cateva informatii referitoare la partajul bunurilor si datoriilor in caz de divort .Situatia mea este urmatoarea: -sunt ... (vezi toată discuția)
Divort -partaj cu un cetatean strain lia80 lia80 M-am casatoriat in 2005 in Marea Britanie cu un cetatean britanic, dupa care am recunoscut casatoria si in Romania-Bucuresti. Avem o casa de vacanta amindoi ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetateni straini cosmin_paralia cosmin_paralia Buna ziua. Am o intrebare si vreau neaparat ajutor. M-am casatorit pe 6 sept anul in curs in turcia, cu o cetateana turca, aceasta ulterior luand numele meu. ... (vezi toată discuția)