Buna ziua, din neatentie, recunosc, am lovit pe cineva pe trecere de pietoni(am alunecat-fiind gheata).Victima a cazut si si-a fracturat umarul.Nu pot sa ma impac cu ea, deoarece cere 10 mii euro.Mi se pare exagerat.A depus plangere penala.
Ce pot sa fac?Ce sfaturi imi dati?
Multumesc
daca nu reusiti sa va impacati si partea vatamata are peste 10 zile de ingrijiri medicale puteti fi trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. In functie de nr. de ingrijiri se poate dispune achitarea dvs. (in baza art 18 ind1) sau condamnarea la o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendarea executarii. In aceasta situatie nu platiti niciun leu... intrucat societatea la care aveti RCA va plati tot (mai putin cheltuielile de judecata). Daca va puteti impaca... impacati-va!
foarte naspa si eu am patit aproape la fel mai degraba ii dai cat nu face si scapi de doate
o sa ai o gramada de drumuri de facut la tribunal si cheltuieli
in fine mult succes
hmmmm...urata treaba, eu iti recomand sa ii lasi in pace sa isi faca cercetarile si procesul in sine, daca cere asa de mult ....nu cred ca ai posibilitatea sa arunci pe geam cu 1000 de euro. Eu am avut un caz asemanator, la mine initial a vrut vre-o 7000 de euro, apoi si-a mai "revenit", dar dupa 1 an si ceva, in perioada asta circuli cu dovada prelungita (a aiurea ca nu poti conduce in afara RO cu dovada). I-am dat asigurarea RCA, a negociat cu acestia (prin aparatorulu lui) si am inteles ca i-a dat undeva pe la 80 de milioane ~ 2000 euro, iar de la mine a avut pretentia sa ii mai dau 26 de milioane, i-am dat, am facut declaratie la notariat, si-a retras plangerea....al meu a fost cat de cat omenos dupa ce s-a vazut cu banii, si de atuncea nu l-am mai vazut.S-a terminat procesul, omu daca si-a retras plangerea ==> s-a incheiat procesul penal si eu m-am ales doar cu plata cheltuielilor de judecata + spitalele pe unde a fost victima la controale ,total= 10 mil. jumate.+ 90 de zile de suspendare (examen dat si scos permisul la 30 de zile)
Toata "distractia" asta de la cap la coada m-a ajuns undeva la ~1000 euro + 30 zile pieton, asta e....neatentia costa #-o
Iti urez succes si....parerea mea nu te apuca sa dai atatia bani, in cel mai rau caz daca nu o sa vrea sa isi retraga plangerea -oricum RCA-ul tau ii va da bani- te alegi cu obligatia la plata cheltuielilor de judecata, o pedeapsa cu suspendare de cateva luni pana la 1 an (depinde de nr de ingrijiri medicale) si anularea permisului de conducere, si dupa ce trece 1 an de ramanerea hotararii judecatoresti definitive ai voie sa faci din nou scoala de soferi. E alegerea ta, ce ti-am spus eu sunt optiunile pe care le ai, succes inca odata :sorry:
Angajarea in traversarea strazii pe marcajul pietonal nu scuteste pietonul sa se asigispozitie.ure. Exista situatii in care nu se poate opri in distanta avuta la d
Partea vatamata trebuie sa depuna plangere si apoi sa mearga la un medic legist,care in urma consultului trebuie sa concluzioneze asupra numarului de zile de ingrijiri medicale.
Aceste numar de zile este cel care va determina incadrarea juridica.
Intr-adevar despagubirea solicitata este mult peste limita bunului simt,asa ca mai incercati sa discutati cu partea vatamata ,poate ajunge la o apreciere corecta a sumei,daca nu in instanta suma va fi acordata in masura in care va dovedi cuantumul acesteia prin probe.