In anii 50-60,matusa tatalui meu, avea un teren agricol in apropierea orasului in care locuia cu sotul ei. Avand varste de 80 de ani,nu aveau cum sa intre in CAP si ca terenul sa nu fie pur si simplu preluat,l-au transferat (posibil prin donatie) unui vecin,care a intrat in CAP cu acest teren,cu o suprafata incerta...(0,5- 2 ha).Cred ca art. 15-(2) din legea 18 si 247/ 05 se refera la asemenea situatii. Am revendicat terenul agricol in termen (2005) sub rezerva localizarii sale..Rolurile de "cautatori" si le-au asumat cativa colegi de liceu ai sotiei,proveniti dintr-un alt oras al aceluiasi judet; nu l-au gasit...Probabil ca in registrele CAP-urilor nu s-a inregistrat teren pe numele fostului proprietar,dar intr-un registru agricol comunal sau judetean,anterior cooperativizarii, trebuia sa fie inregistrat...Chiar daca ar fi trebuit cercetate o duzina de registre,era asa de greu ?, sau exista un motiv,ca de ex.,acest teren sa fi intrat in componenta insasi a orasului... INTREBARE pentru un INVESTIGATOR cu experienta: in cat timp ar rezolva o asemenea problema ?in ce conditii ar putea fi repusa in termen cererea,care a fost directionata spre comisia de la Primarie,pe considerentul ca ar putea fi vorba despre un teren care a intrat in componenta orasului. Multumesc celor care pot da un raspuns competent; la randul meu propun un procent consistent din valoare, celui care poate rezolva situatia...
Cel mai recent răspuns:
Tiberiu Lazar , utilizator
18:14, 23 Aprilie 2008