avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol revendicat conf.legii 18si 247...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol revendicat conf.legii 18si 247...

In anii 50-60,matusa tatalui meu, avea un teren agricol in apropierea orasului in care locuia cu sotul ei. Avand varste de 80 de ani,nu aveau cum sa intre in CAP si ca terenul sa nu fie pur si simplu preluat,l-au transferat (posibil prin donatie) unui vecin,care a intrat in CAP cu acest teren,cu o suprafata incerta...(0,5- 2 ha).Cred ca art. 15-(2) din legea 18 si 247/ 05 se refera la asemenea situatii. Am revendicat terenul agricol in termen (2005) sub rezerva localizarii sale..Rolurile de "cautatori" si le-au asumat cativa colegi de liceu ai sotiei,proveniti dintr-un alt oras al aceluiasi judet; nu l-au gasit...Probabil ca in registrele CAP-urilor nu s-a inregistrat teren pe numele fostului proprietar,dar intr-un registru agricol comunal sau judetean,anterior cooperativizarii, trebuia sa fie inregistrat...Chiar daca ar fi trebuit cercetate o duzina de registre,era asa de greu ?, sau exista un motiv,ca de ex.,acest teren sa fi intrat in componenta insasi a orasului... INTREBARE pentru un INVESTIGATOR cu experienta: in cat timp ar rezolva o asemenea problema ?in ce conditii ar putea fi repusa in termen cererea,care a fost directionata spre comisia de la Primarie,pe considerentul ca ar putea fi vorba despre un teren care a intrat in componenta orasului. Multumesc celor care pot da un raspuns competent; la randul meu propun un procent consistent din valoare, celui care poate rezolva situatia...
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Tiberiu Lazar, utilizator
NU aveti de ce sa fiti disperat. Eu zic ca va complicati existenta mai mult decat este cazul. Acte se pot gasi, daca exista, la Primarie sau la C.F., sau poate pe acasa, prin vreun pod...

oricum, din ce ati scris nu reiese prea clar ce vreti. Ar fi mai usor sa denumiti terenurile cu litere si, eventual cu suprafetele aferente...
Doua mesaje prin email pare sa nu va fi parvenit...am ajuns abia la ora 18 la posta si mesajul telegrafic va ajunge maine dimineata...Incerc sa ma conformez indicatiilor si sa fiu mai explicit si la obiect. Deoarece procesul privind revendicarea a doua terenuri intravilan,fiecare de cate 1000 mp,este in stadiul de apel (al primariei impotriva revendicatorilor),poate n-ar fi rau sa scapam de grija acestora...de acord ?
Aseara,venit de la posta am vazut ca a ajuns email-ul,dar am constatat din nou,ca raspunsul meu nu poate fi vazut...am spus ca n-am "carnet de conducere" pt PC...La remarca D-voastra referitor la cauzele judiciare (3),am comentat...in sensul: DACA NU ARE NIMENI DE SUFERIT,AJUTATII SA SE DESPARTA,CA LE FACETI UN BINE...
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Tiberiu Lazar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot demonstra ca sunt mostenitorul unui teren? gheorghitadinca gheorghitadinca Soacra mea a fost crescuta de o matusa (sora tatalui ei) care detinea un teren de 3000 mp. Din aceasta suprafata a dat 1000 mp prin testament. Dupa moarte ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune Geo57 Geo57 In urma decesului tatălui meu in 2012, am moștenit, împreuna cu unchii (3) si mătușile (4) , in județul Argeș , 17600 mp de teren extravilan si 1000 mp ... (vezi toată discuția)
...alba-neagra cu retrocedarile terenurilor abuziv (si fara titlu),intrate in proprietatea statului... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Terenul de cc 1000 m.p.,mostenit de tatal meu in 1963 are specificat in c.f.: gradina intravilan ;a fost abandonat de noi,fiind considerat proprietate de ... (vezi toată discuția)