avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot demonstra ca sunt mostenitorul unui teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot demonstra ca sunt mostenitorul unui teren?

Soacra mea a fost crescuta de o matusa (sora tatalui ei) care detinea un teren de 3000 mp. Din aceasta suprafata a dat 1000 mp prin testament. Dupa moarte terenul nefiind revendicat de nimeni figureaza in administrarea primariei de mai mult timp. Cum poate soacra mea sa demonstreze gradul de rudenie cu matusa pentru a putea revendica terenul?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:17, 22 Aprilie 2015
Adresati-va unui notar.
Probabil veti avea nevoie de martori si in masura posibilului de certificate de nastere.
Din moment ce a fost trecut în administrarea primăriei înseamnă că a fost declarată vacanța succesorală ceeace înseamnă că a fost prescris termenul pentru obțiunea succesorală- ca dovadă, chiar d-voastră ați arătat că nu a fost revendicat de nimeni terenul.
Pe scurt, terenurile nerevendicate, părăsite intră ope legis în proprietatea statului-art.680 Cod civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol revendicat conf.legii 18si 247... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar In anii 50-60,matusa tatalui meu, avea un teren agricol in apropierea orasului in care locuia cu sotul ei. Avand varste de 80 de ani,nu aveau cum sa intre in ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Mostenitoare cu titlu de proprietate, dar a fost vandut de o ruda care avea si el titlu de proprietate pe acelasi pamant. elenaaa20 elenaaa20 buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o intimpin, iar justitia romana este prea oarba ca sa vada adevarul. Am mostenit prin testament de la ... (vezi toată discuția)