avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa cumpar de la cineva un apartament care nu-i ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa cumpar de la cineva un apartament care nu-i apartine(apartine primariei)

Vreau sa cumpar de la cineva un apartament care apartine primariei. Ideea este ca, are datorii la utilitati si trebuie sa-i dau bani sa le achite, dupa care sa -l cumpere de la primarie pe nulmele lui, pe urma sa mi-l vanda mie. Pentru toate acestea eu trebuie sa-i dau bani in avans pentru ca el nu dispune de ei. Va rog sa-mi spuneti prin ce metoda pot sa fac asta pentru a avea siguranta ca pana la final apartamentul va ajunge la mine. Tin sa mentionez ca apartamentul nu este trecut in cartea funciara. am nevoie de niste sfaturi urgent. Multumesc muuuuult!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: coltatupaulina , utilizator 20:14, 1 Februarie 2011
Daca sunteti sigur ca persoana respectiva are dreptul sa cumpere apartamentul de la Primarie, mergeti cu Dansul la un notar si explicati-i situatia.
Puteti face o promisiune de vanzare-cumparare pentru apartament si "vanzatorul" sa va faca o procura speciala ca sa face-ti D-voastra demersurile la Primarie pentru el, in vederea realizarii ulterioare a vanzarii. Daca achitati D-voastra pentru el cheltuielile de intretinere Asociatia de proprietari sa mentioneze ca D-voastra a-ti achitat pentru el.
Cel mai bine este sa vorbiti cu notarul, el va poate consilia. Trebuie sa verificati totusi daca este sigur ca Primaria vinde respectivul apartament si care sunt persoanele indreptatite sa-l cumpere
parerea mea este sa consultati un avocat sa va redacteze actul...ar fi mai ieftin decat la notar si depinde ce act este mai bine sa faceti
blocul respectiv nu are asociatie de locatari, iar daca merg eu cu el la primarie ...nu cred ca mi-l da mie pentru ca sunt multi(pilosi) pe lista de asteptare, dar ma gandesc ca daca respectivul astat atatia ani in apartament are drept mai mare de cumparare. Ideea este ca nu stiu cum sa fac cu banutii. multumesc!!!!!
coltatupaulina a scris:

blocul respectiv nu are asociatie de locatari, iar daca merg eu cu el la primarie ...nu cred ca mi-l da mie pentru ca sunt multi(pilosi) pe lista de asteptare, dar ma gandesc ca daca respectivul astat atatia ani in apartament are drept mai mare de cumparare. Ideea este ca nu stiu cum sa fac cu banutii. multumesc!!!!!

Era vorba de o procura ca sa cumparati pe numele lui, adica sa actionati in numele lui.la Primarie.nu ca sa cumparati pe numele D-voastra. Ca sA fiti sigur ca face demersurile pentru vanzare-cumparare.
situatia este destul de incurcata.
v-as recomanda mai degraba sa cautati un alt imobil pe care sa il achizitionati.

Alte discuții în legătură

Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o intrebare ptr d-,voastră mama vrea sa ... Issaaaaa Issaaaaa Buna ziua! Am si eu o intrebare ptr d-,voastră Mama vrea sa isi cumpere un apartament, si eu ca fiu iam propus sa imi faca mie acte pe acest apartament Ce ... (vezi toată discuția)
Cumparare de la icral prin alt chirias saschart saschart Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana care nu este proprietar dar are contract inchiriere de la ICRAL intr-un bloc (nu este nationalizat). Care este ... (vezi toată discuția)