buna ziua,
as dori sa stiu care este modalitatea de trecere a dreptului de proprietate(vanzare, donatie)a unor bunuri ce-mi apartin prin acte de vanzare cumparare sau succesiune de la parintii mei - apartament, terenuri - pe numele copilului meu, minor, 10 ani; copilul este nascut in afara casatoriei, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, mi-a fost incredintat; momentan sunt legal cu copilul in strainatate pentru o perioada mai lunga si as dori sa intocmesc aceste acte fara sa merg in Romania; poate cineva sa conteste sau sa atace aceste acte?exista posibilitatea ca o companie de recuperare a creditelor(10.000 euro) sa execute silit atat timp cat nu a fost vorba de un contract cu ipoteca incheiat cu banca?multumesc
creditorul poate cere revocarea actului de vanzare, daca vanzarea s-a facut in dauna sa. are sanse mari de reusita daca sunteti restanta sau in prag de executare silita la data vanzarii
Trebuie sa stiti ca in cazul imobilelor ( case, terenuri) actele valabile sunt doar cele autentice - de vanzare-cumparare, de donatie, de intretinere s.a..
In situatia D-voastra veti putea face un transfer de proprietate asupra copilului D-voastra minor doar daca acestuia i se numeste un curator pentru tranzactia respectiva, intrucat D-voastra nu puteti avea si calitate de instrainator si calitate de reprezentant legal al minorului.
Aceste acte bineinteles ca pot fi atacate de mai multe categorii de persoane insa am sa ma refer pe scurt la creditori. Banca/societatea de asigurare poate cere anularea acestor acte daca dovedesc ca au fost facute cu intentie de frauda.- adica sa va instrainati averea pentru a nu va putea executa silit. In privinta executarii silite bineinteles ca va pot executa asupra tuturor bunurilor dupa ce in prealabil obtin un titlu executoriu impotriva D-voastra, daca contractul de imprumut nu este el insusi titlu executoriu.