avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SEMNAREA ACTULUI INDIVIDUAL LA CONTRACTUL DE MUNCA PE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SEMNAREA ACTULUI INDIVIDUAL LA CONTRACTUL DE MUNCA PE ANUL 2008

ACTUL ADTIONAL PE ANUL 2008 SE APLICA LA UNITATEA NOASTRA DE LA 1 MARTIE 2008

MAI MULTI SALARIATI AM REFUZAT IN LUNA MARTIE 2008, SA SEMNAM TABELELE PRIVIND CRESTEREA SALARIILOR, LE-AU NUMIT NEGOGIERE, AU TRMIS TABELE LA TOATE COMPARTIMENTELE,
NU ERAM MULTUMITI CU CRESTEREA IMPUSA ERA UN FEL DE INDEXARE ACELASI PROCENT LA TOTI SALARIATII

AM NEGOCIAT IN LUNA APRILIE 2008, DAR CONDUCEREA UNITATII NU VREA SA APLICE PREVEDERILE ACESTUI ACT SI CRESTEREA SALARIALA RETROACTIV, DIN LUNA MARTIE 2008

INTREBARE: ESTE CORECT ACEST LUCRU ??

NOI AM PREZENTAT IN LUNA MARTIE SCRIS MOTIVELE PENTRU CARE REFUZAM PROCENTUL DE CRESTERE A SALARIILOR ???
VA MULTUMESC MARIANA CODRUT

:offtopic: Interventie moderator
Incercati sa scrieti cu litere mici. Este greu de citit un asemenea mesaj si , in plus, este o incalcare a Regulamentului de postare.
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: MARIANA CODRUT , utilizator 18:42, 24 Iunie 2008
buna ziua
va multumsc pentru mesaje si amablilitate

este vorba despre actul adiţional la CCM la nivel de societate pe anul 2008, încheiat între patronat şi sindicat si se aplica incepind cu luna martie 2008.
Problema este ca acest act adiţional nu a tinut cont de prevederile Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2895/29.12.2006 precum şi ale Hotărârii nr. 1507 din 12/12/2007 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată (M.Of. nr. 877 din 20/12/2007), respectiv coeficienţii de ierarhizare minimi conform art. 40 din CCM nr. 2895/2006.
este un act aditional la contractul din 2006, inainte de aprobarea CCMN din luna decembrie 2006
in luna martie 2007 s-a facut un act aditional la contractul din 2006 si nu se tine cont de CCMN aprobat pt 2007-2010 , iar in anul acesta, luna martie 2008 a fost stabilit de comun acord - patronatul si sindicatul - de la societatea noastra un nou act aditional tot la contractul din 2006, nu se aminteste aboslut de loc de CCMN 2007-2010 , dar nici de prevederile privind drepturile salariatilor, nici cele privitoare la cercetarea disciplinara nici cele cu privire la coeficientii minimi de ierarhizare, etc.
au pus salariatii sa semneze actul aditional individual la contractul de munca fara sa ne prezinte continutul actului aditional pe 2008 pe unitate.
l-am cerut si l-am analizat sapatamina aceasta deoarece mai multi salariati sunt nemultumiti
am intrebat de ce nu s-a facut contractul de munca pe unitate conform CCMN 2007-2010 si hgr 1507/2007 au spus ca si dupa cel din 2006 este corect
mentionam ca mai multi salariati nu au vrut sa semneze actul aditional la contractul de munca dar au facut comisie , au intimidat ca sa-si caute fiecare alt loc de munca daca nu le convine,

intrebarea noastra este de ce ITM atunci cind au primit un exemplar a fost de acord cu acest contract intocmit dupa cel dinaintea aprobarii CCM 2007-2010 ???
este corect acest lucru ???
va multumim pentru intelegere
MARIANA CODRUT a scris:

.....................................................
intrebarea noastra este de ce ITM atunci cind au primit un exemplar a fost de acord cu acest contract intocmit dupa cel dinaintea aprobarii CCM 2007-2010 ???
este corect acest lucru ???
va multumim pentru intelegere

Nu este corect, deoarece la înregistrarea contractelor colective de muncă, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale sau, după caz, direcţiile generale teritoriale de muncă şi protecţie socială trebuia sa verifice dacă acestea conţin clauze negociate cu nerespectarea dispoziţiilor art. 8 din Legea nr.130/1996. În cazul în care constatatau că în contractele colective de muncă există asemenea clauze, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale sau, după caz, direcţia generală teritorială de muncă şi protecţie socială are obligaţia să sesizeze acest fapt părţilor contractante.

Art.8 din Legae nr.130/1996 :
(1) Clauzele contractelor colective de muncă pot fi stabilite numai în limitele şi în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
(2) Contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă încheiate la nivel superior.
(3) Contractele individuale de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă.
(4) La încheierea contractului colectiv de muncă, prevederile legale referitoare la drepturile salariaţilor au un caracter minimal.
buna ziua
doresc sa va multumesc pentru sprijinul acordat
am facut sesizare la itm, au venit la unitatea noastra in control si au dispus sa se reglementeze situatia privind abaterile de la prevederile legale a CCMN 2007-2010, au dispus modificarea si completarea contractului de munca pe unitate, mai precis a actului aditional.
nu am inteles de ce nu au solicitat conducerii sa intocmeasca un nou contract pe unitate conform CCMN 2007-2010, pentru ca sunt foarte multe clauze de modificat si completat. Dar noi suntem multumiti ca am avut dreptate.
am sesizat unele aspecte in conformitate cu prevederile legale, pentru drepturile noastre, iar conducerea unitatii in loc sa recunoasca ca nu aplica corect CCMN 2007-2010 a inceput sa se razbune pe o parte din salariati.
Pentru modul de negociere a salariilor , pentru procedura aplicata, pentru faptul ca nu au stabilit de la inceput o comisie de negociere si au impus ca sefii de servicii sa negocieze cu subalternii, mai multe persoane au refuzat timp de 30 de zile semnarea actului aditional individual la contractul de munca. Au trimis la fiecare salariat scrisori prin care ii informa ca salariul ramine nemodificat si trebuie sa actioneze in instanta pe sefii lor directi pentru recuperarea diferentei de salariu.
In aceste conditii , eu in calitate de sef compartiment am actionat in judecata conducerea unitatii, deoarce consder ca este un abuz.
Va multumim inca odata pentru informatiile corecte si utile primite de la dvs.
cu stima

buna ziua
doresc sa va multumesc pentru sprijinul acordat
am facut sesizare la itm, au venit la unitatea noastra in control si au dispus sa se reglementeze situatia privind abaterile de la prevederile legale a CCMN 2007-2010, au dispus modificarea si completarea contractului de munca pe unitate, mai precis a actului aditional.
nu am inteles de ce nu au solicitat conducerii sa intocmeasca un nou contract pe unitate conform CCMN 2007-2010, pentru ca sunt foarte multe clauze de modificat si completat. Dar noi suntem multumiti ca am avut dreptate.
am sesizat unele aspecte in conformitate cu prevederile legale, pentru drepturile noastre, iar conducerea unitatii in loc sa recunoasca ca nu aplica corect CCMN 2007-2010 a inceput sa se razbune pe o parte din salariati.
Pentru modul de negociere a salariilor , pentru procedura aplicata, pentru faptul ca nu au stabilit de la inceput o comisie de negociere si au impus ca sefii de servicii sa negocieze cu subalternii, mai multe persoane au refuzat timp de 30 de zile semnarea actului aditional individual la contractul de munca. Au trimis la fiecare salariat scrisori prin care ii informa ca salariul ramine nemodificat si trebuie sa actioneze in instanta pe sefii lor directi pentru recuperarea diferentei de salariu.
In aceste conditii , eu in calitate de sef compartiment am actionat in judecata conducerea unitatii, deoarce consder ca este un abuz.
Va multumim inca odata pentru informatiile corecte si utile primite de la dvs.
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

salariul minim la unui salariat cu studii superioare MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT ESTE OBLIGATOTIU CA UNITATILE ANGAJATOARE SA APLICE DE LA 1 IANUARIE 2008, ,, salariul minim DE 1000 LEI la un salariat cu studii superioare ??? se aplica ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii KITIA KITIA articolul 41 litera f din contractul colectiv de munca nr.2895 /2006 pentru 2007-2010 se poate aplica ? daca nu, de ce? (vezi toată discuția)
Discriminare !!!! julien_slbz julien_slbz citez din CCMN 2007-2010...art. 103 In contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile ... (vezi toată discuția)