avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa demisionez fara preaviz daca inca sunt in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa demisionez fara preaviz daca inca sunt in concediu de crestere copil???

Buna ziua!
As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns pentru problema mea.
Momentan sunt in concediu de crestere copil, dar vreau sa-mi caut de lucru si vreau sa demisionez de la vechiul loc de munca fara a satiface stagiul de preaviz. Mentionez ca in perioada in care eram insarcinata (aprilie 2009) angajatorul nu mi-a mai platit salariile 3 luni la rand pana am plecat in concediu prenatal (iunie 2009), apoi mi-au trimis o decizie de concediere cand deja eram de 3 saptamani in concediu de maternitate, pe motiv ca firma intampina probleme economice, adoua zi si-au anulat dcizia de concediere pe motiv ca au constatat ulterior ca eu sunt in concediu de maternitate, dar tot nu mi-au platit salariile si nici concediul de matermitate. Dupa aproape 6 luni, respectiv in februarie 2010, dupa zeci de sesizari la ITM, am reusit sa-mi primesc toate drepturile salariale restante si sa-mi fi suspendat CIM pe durata concediului de crestere copil. Eu ar trebui sa ma reintorc la serviciu in august 2011, dar cu astfel de oameni nu veau sa mai lucrez!!! Vreau sa-mi caut de lucru!!!! Cum inchei CIM si cum fac lichidara????? Ce sanse am sa nu satisfac perioada de preaviz daca actualul angajator refuza sa-mi semneze cererea de demisie cu acordul partilor ???
As aprecia un raspuns cat mai concret.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 31 Ianuarie 2011
Depuneti o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ... in acest caz nu se efectueaza preaviz.

Aveti grija nu confundati incetare c.i.m. prin demisie care poate fi cu sau fara preaviz (art.79 alin.1 ,7 si 8) si incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz in impul concediului de crestere copil Iuli An Iuli An Buna ziua, Sotia mea urmeaza sa se intoarca la serviciu cu 60 de zile mai devreme,iar eu doresc sa intru in Concediu de Crestere Copil pentru 60 de zile. In ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Posibilitate incetare contract individual de munca prin acordul partilor pe perioada concediului de maternitate. Daniel20072006 Daniel20072006 Buna. Legislatia permite incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor in timpul concediului de maternitate? Subliniez, nu intra in ... (vezi toată discuția)