avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu am platit o amenda! Ce se intampla?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu am platit o amenda! Ce se intampla?

:((mi s-a dat ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicare a unei sanctiuni cu caracter administrativ!!!la sfirsit scrie :in cazul neachitarii sumelor mentionate in ordonanta se va proceda la executarea silita conform art.249 al.4 rap. la art 441,cu referire la art.442-443c.p.p ....nu am avut bani sa platesc !asta este,era vorba de 250ron amenda si 100ron cheltuieli jud./am primit asta in 10 oct.2010 ..ce inseamna si daca nu am platit nu se inchide dosarul?am carnetul retinut pot sa il iau chiar daca nu am platit aceasta amenda?? multumesc anticipat!!!:(:(:(:(:(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:29, 2 Februarie 2011
mergeti la serviciul de permise si eu cred ca vi se restituie permisul. pe viitor insa veti fi somati sa achitati si este posibil sa platiti si penalizari, in caz contrar se dispune executarea silita (si cum statul nu are bani la buget ar fi indicat sa platiti)
dupa cat ca beneficiati de clementa legii parerea mea e ca nu trebuie sa fortati nota.
350 ron nu e o suma exorbitanta insa neplatirea ei poate sa va agraveze.
permisul cred ca o sa va fie restituit .
Sumele trebuie achitate pentru a nu fi executat silit sau pentru a nu vi se conditiona prestarea unui serviciu de catre Sectia Fianciara in functie de plata sumelor datorate.
Permisul de conducere ,vu se va inapoia,daca politia nu va sanctiona contraventional pentru savarsirea unei contraventii,in urma evenmentului rutier pentru care ati fost scos de sub urmarirea penala
pt. tine nu este o suma mare dar am impresia ca traiesti in alta tara!!!350 ron este cam jumatate de salariu iar eu nu lucrez deloc si nu am nici somaj!deci este o suma f mare cind te gindesti ca trebuie sa cumperi si mincare!!oricum multumesc pt. raspuns!!!=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Inteleg situatia,dar nu pot face afirmatii pe langa lege pentru ca va inteleg situatia.
Pana la urma mergeti la Sectia Financiara si incercati sa discutati o esalonarea platii,dovedind cu acte ,situatia in care va aflati.
Dar macar duceti o suma mica si aratati-va bunavointa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa aflu mai multe despre amenzile contraventionale alsius alsius Anul trecut am primit 2 amenzi contraventionale persoana fizica, in mai si decembrie. Valoarea totala a amenzilor totaliza 400 de ron. Acum in ianuarie mi-a ... (vezi toată discuția)
Furt supermarket ilarion184 ilarion184 Buna ziua am primit acasa o amenda administrativa de 500 RON +50 ROn cheltuieli de judecata pentru un furt din mall. Scrie cercetat pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati- cheltuieli de judecata ! lionx1987 lionx1987 Azi am primit un plic de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala precum ca am de platit o amenda de care eu nu auzisem niciodata. De parca nu ar fi ... (vezi toată discuția)