avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inconstienta, va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inconstienta, va rog sa ma ajutati

Salutare tuturor,
Sunt nou pe acest forum si nu am studii de drept. Recent mi s-a intamplat ceva nefast si chiar nu reusesc sa gasesc o solutie la problema mea. Bani nu mai am sa ma adresez unui avocat pentru consiliere.

Va voi descrie situatia pe scurt:

In urma cu un an, am cunoscut o doamna, administratora si propietara unei afaceri destul de mari. Domeniul in care activeza este irelevant.
Aceasta era in actiune de divort cu sotul sau si era foarte deprimata. Avea nevoie de sustinere, si cum mi s-a parut o persoana simpatica, am decis sa o cunosc. Totul a inceput cum incep lucrurile "bune": pe internet.

Am inceput o relatie amoroasa si chiar plina de pasiune. Din nefericire aveam oarecare disensiuni, deoarece eram foarte diferiti. La un cert moment, aceasta doamna, fosta mea iubita, a decis sa ma angajeze ca informatician pentru a veghea asupra problemelor legate de sistemele de calcul.

Eu posedam un autoturism, care din cauza ca avea o anumita varsta, incepuse sa cedeze. Eram foarte trist, imi iubeam mult masina, dar si la veniturile pe care le realizam, nu-mi puteam permite o alta.

Buna mea prietena, deja in relatie cu mine de un an si aparent intentii serioase de casatorie (relatia noastra era oficiala in fata tuturor, calatoream impreuna, locuiam impreuna) mi-a propus sa-mi vand masina la orice pret, ca sa o putem da avans pentru o alta noua, in leasing, pe firma ei.

Am vandut masina la subpret si banii i-a depus in contul societatii sale comerciale, nu total insa... 120mil, incasasem 150mil.
Datorita manevrei financiare, automat in registrul de casa a aparut ca o depunere de numerar la banca si soldul s-a dus cu foarte mult in minus.
Masina s-a achizitionat, dar intre timp a intervenit si ruptura.

La numai o saptamana de la predarea noii masini, buna mea iubita mi-a cerut demisia ca sa nu-mi desfaca ea contractul de munca cu o litera care nu o doresc. Mi-a motivat ca nu merge intre noi, ca nu mai are nici un rost si ca o sa o ia razna daca continua.
Mi-am dat "demisia", si totodata ne-am separat in fapt, eu pana atunci locuind cu ea.

Am incercat sa o rog sa-mi gaseasca o rezolvare, pentru ca eu am vandut o masina si practic noua masina e a societatii,eu nefiind angajat nici nu pot sa o conduc macar. Mi-a semnat si stampilat o "imputernicire" cum ca am voie sa o conduc, dar, stim cu totii ca acest lucru nu este legal. In contractul de leasing, scrie foarte clar ca numai angajatii societatii au voie sa o conduca.

Mi-a promis verbal ca nu-mi va lua masina si ca dupa ce va termina de plata la ea in 4 ani, va fi a mea, pe numele meu.
Intre timp am aflat motivul de care s-a despartit de mine: a inceput sa se intalneasca cu unul din furnizori, de aceeasi varsta cu mine, 27 de ani, ea avand 32.

Problema mea este ca am picat intr-o stare de depresie puternica, iau tranchilizante si tratament antidepresiv.
Intr-o secunda am pierdut tot, iubita, locul de munca si putina mea avere: masinuta mea pentru care am muncit si m-am chinuit atat de mult!:((

Am slabit 6 kg, si ma simt din ce in ce mai rau. Am suferit de Heptatita C si am facut un tratament cu Interferon care oricum ma slabise foarte mult, ma tem din ce in ce mai mult pentru sanatatea mea! Eu nu mai pot avea incredere in ea, conduc o masina pe care nici nu am voie sa o conduc si care in orice moment poate sa-mi fie ceruta inapoi, iar eu obligat sa o predau.

Este masina societatii, ca utilizare iar propietar firma de Leasing... Nu am ce sa fac.
Daca as dorii sa recuperez banii si in cel mai bun caz mi i-ar da inapoi, eu nu as avea ce sa mai iau, poate o rabla si mai mare. Eu mi-am vandut masina la un subpret pentru a urgenta operatiunea la cererea sa.

Singurul meu probator ar fi:
- contractul de vanzare cumparare cu suma pe autoturismul pe care l-am avut pe numele meu.
- in contabilitatea firmei (si extrasul de cont de la banca) depunerea unei sume similare cu cea incasata de mine in acea zi, ceea ce nu pot fi justificati si au dus registrul de casa in minus...
- faptul ca s-a achitat un prim avans de rezervare al auto in aceeasi zi de 20 mil lei.

Eu sper totusi sa nu fie asa rea sa ma nenoroceasca! Este atat de bogata, si cu cat esti mai bogat cu atat devii mai indiferent la suferinta celor din jur. Cu ce am gresit? Ce am facut eu sa merit asta ca numai D-zeu stie cat de mult am vrut sa fie bine.

Sper sa nu ajungem la litigii si sa se rezolve aceasta problema, dar as dorii sa stiu, daca in instanta as putea avea un castig de cauza:

Exista vreo lege care reglementeaza acest raport creat? Este inselaciune? Abuz de incredere? ce este?
Unde ar putea fi incadrata fapta si sa-mi primesc si eu banutii aia amarati inapoi?

Va rog mult sa ma sfatuiti, sunt distrus... momentan iau numai medicamente, nu pot sa-mi gasesc un alt job, si la cat sunt de suferind ma tem ca as ceda si mai rau... Nu mai am ce sa fac... Nu mai am cu cine discuta.
Tot ce mi se spune este ca va fi bine... este asa fericita si radianta, si atat de indiferenta la cum am ajuns.

E vina mea ca am avut incredere , e numai vina mea...dar as dorii sa stiu.. este corect pentru mine sa pierd aceasta suma de bani doar pentru o incredere copilareasca?

Aveti vreo idee? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc mult...
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
inqui5it0r, utilizator
Cel mai recent răspuns: inqui5it0r , utilizator 08:15, 25 Aprilie 2008
Din cate stiu eu, cu toate ca nu sunt expert, este imposibil sa ai sold negativ in casa! Ca sa se regleze soldul probabil s-a considerat ca asociatul (adica ea) a creditat firma cu suma care a fost depusa sau o suma mai mica si asta presupune existenta unui contract de creditare.
Pe chitanta de la banca putea scrie "incasari din vanzari" pentru ca daca era vorba de o creditare (indiferent din partea cui) trebuia adus un contract care sa justifice acest lucru.
Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat cat mai curand pentru ca, daca spuneti ca deja este ingropata in datorii, s-ar putea sa fiti printre ultimii pe lista de prioritati, mai ales ca scriptic nu va datoreaza nimic.
Si n-ar strica sa testati discret angajatii ei.. poate cineva stie de aceasta tranzactie... daca firma e plina de datorii s-ar putea ca asta sa aiba legatura si cu salariatii... poate va ajuta cineva...
inqui5it0r a scris:

Salutare tuturor,
Sunt nou pe acest forum si nu am studii de drept. Recent mi s-a intamplat ceva nefast si chiar nu reusesc sa gasesc o solutie la problema mea. Bani nu mai am sa ma adresez unui avocat pentru consiliere.

Va voi descrie situatia pe scurt:

[.......................................................................................]
Exista vreo lege care reglementeaza acest raport creat? Este inselaciune? Abuz de incredere? ce este?
Unde ar putea fi incadrata fapta si sa-mi primesc si eu banutii aia amarati inapoi?

Va rog mult sa ma sfatuiti, sunt distrus...
E vina mea ca am avut incredere , e numai vina mea...dar as dorii sa stiu.. este corect pentru mine sa pierd aceasta suma de bani doar pentru o incredere copilareasca?

Aveti vreo idee? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc mult...


Sfatul meu este sa preluati contractul de leasing. Prin actul de novatie luati masina si terminati cu aceasta d-na. Ramaneti cu masina si platiti in continuare ratele. Asta este viata, mergeti inainte.
Succes.
Va faceti probleme inutile. Leasingul e mai bine sa ramana pe firme pentru a nu plati si TVA (decont, etc..) Doamna a fost doamna pana la capat cu Dvs., daca vroia sa va nenoroceasca va lua masina pana acum. Doar ca e mai avantajos sa platiti prin firma.
Chiar ca suferiti de depresii...imi pare sincer rau ca lumea nu mai are pofta de viata
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Radu Popescu, Avocat
Lulica, asa este... Nu poti avea sold negativ in casa!
Este exact cum spuneti si dvs. Va pot asigura ca a lasat in timp sa se regleze acest minus, prin incasarile din vanzari rulajul fiind suficient sa-l acopere in cateva zile, saptamani.
Am intrebat-o la acel moment, ce se face daca o sa-i vina vreun control si a spus ca "ar trebui sa creditez eu aceasta diferenta", dar la data respectiva nu s-a creat in mod cert un contract justificativ.
Banuiesc ca retroactiv nu se poate face... Oricum dau mult pe seama neglijentei ei, si pe asta am mizat si eu.
Toti angajatii stiu despre aceasta tranzactie, dar cum este o persoana destul de puternica, acestia nu vor avea nici un interes sa se puna rau cu ea. Doar sa fie citati ca martori si sa fie nevoiti sa se prezinte. In acest caz ma tem ca ar mintii cu mana pe biblie.
Domnule Alexandru, stiu ca aceasta solutie exista, dar dupa cum deja va imaginati, eu nu-mi pot permite sa platesc aceste rate nici in ideea ca mi-as gasii in curand un job bun. Salariile in localitatea de unde sunt, sunt mici.

Va multumesc mult pentru sfaturi, si chiar astazi mi-a venit o idee super sa-mi creez un probator. Mai am o idee.
Multumesc.

Referitor la depresii, multa lume sufera de aceasta afectiune si se estimeaza ca in USA, pana la 20% din populatie.
Depresia mea este una justificata si nu patologica. Depresia survenita in urma unei traume, pierderi etc... poate dura pana la 3 luni si nu este considerata patologica. Daca cauzele acesteia sunt necunoscute, un om sufera de depresie fara o motivatie aparenta, atunci avem de a face cu sfera patologicului.
Nu va faceti probleme pentru mine, sunt o persoana integra si nu am ganduri suicidare. E doar o perioada grea. Atat tot, ma simt din ce in ce mai bine.

Doamna a fost doamna pana la capat? :)) Doamna a facut-o pur si simplu pentru ca se teme de repercursiuni pana si pe plan social, vrea ca lumea sa aibe o parere foarte buna despre ea. Deja cei care cunosc cele intamplate, fiti sigur ca nu o apreciaza pentru ceea ce face. Va reamintesc ca ea a insistat sa vand aceasta masina, eu chiar mi-am exprimat temerile in legatura cu aceasta tranzactie. Eu chiar am insistat sa nu facem asa ceva. Daca era doamna nu-si asuma o raspundere atat de mare, este inconstienta, mai ales daca avea de gand sa rupem relatia noastra. E o persoana imatura si ma mir ca a rezistat in mediul de afaceri atat de mult.
La revedere.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
inqui5it0r, utilizator
Pai daca nu aveti bani sa platiti leasingul Dvs., doar nu vreit sa obligati femeia care v-a luat masina si v-a scapat de mizerie, oferindu-va un job platit inteleg binisor, sa va plateasca masina noua pe care o folositi Dvs..
Daca asta este cazul, consultati un psiholog mai bine, nu un avocat..mult succes in demersurile Dvs. dealtfel
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Radu Popescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! insolventa si leasing bliss25 bliss25 Buna ziua. Am nevoie de ajutor: am o masina luata in leasing pe numele firmei la care lucrez. eu nu am putut s-o iau pe numele meu pentru ca in urma cu ceva ... (vezi toată discuția)
Se considera inselaciune, abuz de incredere,poate fi incadrat undeva d.p.d.v. juridic? vatajita mihaela vatajita mihaela Mama mea a trait in concubinaj cu un domn timp de 7 ani. In timpul concubinajullui sau facut impreuna mai multe bunuri printre care si 2 masini.Prima masina a ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu abuz de incredere sau inselaciune !!!! vaniapopovici vaniapopovici Buna dimineata ! Ma confrunt cu o problema si as dori un sfat avizat . Am cunoscut in anul 2004 un cetatean strain . Din 2004 si pana in februarie , ... (vezi toată discuția)