avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala intre case vecine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala intre case vecine

Buna ziua,

Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va veni casa. NU stiu ce distanta sunt obligat sa las intre casa pe care o voi construi eu si casa vecinului. Casa mea nu va avea acoperis, deci nu va avea streasina.
Puteti sa imi spuneti unde gasesc in lege distanta minima pe care sunt obligat sa o las ?

Multumesc mult
Atunci e in regula.

O intrebare totusi: vecinul are casa chiar pe limita de proprietate?
Pai....nu stiu exact. Din zidul casei lui in curte la mine erau 25 cm de pamant cu o bordura. Desupra celor 25cm el are scosul si streasina.
De unde se termina casa lui, in continuare suntem despratiti de un zid din caramida care e facut pe cei 25cm care sunt langa casa lui. Pracitc daca as lungi acel zid ar fi lipit de casa lui.

In cazul in care el are casa la limita de proprietate eu cat sunt obligat sa las distanta ?
In cazul in care casa lui Nu e la limita de proprietate eu cat sunt obligat sa las distanta ?

Cei 30 de cm pot fi redusi ? :D Interesul meu e sa ma apropiu cat mai mult de casa lui ca sa pot intra cu masina. Si conteaza foarte mult chiar si 1-2 cm in cazul meu.

Multumesc mult
Tocmai de asta intrebam: pe limita de proprietate se face calcan, adica un zid fara deschideri si fara scurgere de streasina (cu deschiderea stresinii in partea opusa), intocmai pentru ca si vecinul sa se lipeasca de acest calcan (e chiar obligatie).
Am si eu o intrebare:
Daca iti construiesti casa cu ferestre pe o laterala a casei care este la o distanta de 1m de gardul vecinului care nu are nici o constructie pe teren ci doar gradinii, care este sanctiunea cea mai severa?
Nu este, vecinul va trebui sa construiasca cu respectarea limitei minime.

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)