avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala intre case vecine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala intre case vecine

Buna ziua,

Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va veni casa. NU stiu ce distanta sunt obligat sa las intre casa pe care o voi construi eu si casa vecinului. Casa mea nu va avea acoperis, deci nu va avea streasina.
Puteti sa imi spuneti unde gasesc in lege distanta minima pe care sunt obligat sa o las ?

Multumesc mult
Multumesc pt lamuriri.
unde pot sa citesc si eu aceste prevederi legale?ce lege le reglementreaza?
Scrie pe prima pagina! :-/
Unele sunt in codul civil, unele in legea 50, unele in ordinul aratat de Andreea... Mai sunt hotarari locale.

Andreea, 612 Cod civil imi spune ca nu ma pot uita pe geam deschis direct spre proprietatea vecinului la o distanta mai mica de 1,9 metri. Asa incat, nu conteaza ce are vecinul acolo: gradina, casa, cotet. Nu ma pot uita si gata.
Ca si el va avea, poate, candva, o problema cu ridicarea casei, treaba lui. Nu vad ce legatura are casa mea care are fereastra la o distanta mai mica decat accepta Codul civil de proprietatea lui cu unde va construi el, la ce distanta etc.
Se instituie astfel o servitute de vedere, or servitutea apare numai in conditiile legii, nu cum mai face unul o casa si nu vrea s-o mute.

Cea mai severa pedeapsa ar fi astuparea geamului... Dar, ca si Andreea, nu cred sa se ajunga aici.
Oricum, nu stim nici situatia de fapt in intregime sa va pot spune daca aceasta sanctiune cea mai grea vi s-ar putea aplica sau nu si dv.
Buna ziua.

Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru mansarda, si in curtea vecinului - respectiv pe terenul limitei de proprietate (care se pare ca nu trebuie sa depaseasca "picatura streasinii"). Intrebarea este citi centimetri se considera a avea picatura streasinii? Este o limita legala admisa pentru a nu intra pe terenul vecinului - in curtea lui?

Va multumesc,
Dorin David

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)