avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala intre case vecine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala intre case vecine

Buna ziua,

Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va veni casa. NU stiu ce distanta sunt obligat sa las intre casa pe care o voi construi eu si casa vecinului. Casa mea nu va avea acoperis, deci nu va avea streasina.
Puteti sa imi spuneti unde gasesc in lege distanta minima pe care sunt obligat sa o las ?

Multumesc mult
Buna ziua,

As dori sa stiu daca legea poate autoriza constructia unei cladiri de 14 etaje la 2 metri distanta de un bloc de locuinte de 7 etaje.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2009
Enemy, utilizator
Enemy a scris:

Buna ziua,

As dori sa stiu daca legea poate autoriza constructia unei cladiri de 14 etaje la 2 metri distanta de un bloc de locuinte de 7 etaje.
Va multumesc


Deoarece problema dumneavoastra este un pic mai delicata prin cerinta, ar fi bine sa solicitati aceste informatii de la un arhitect local care este la curent cu orice hotarare luata de Consiliul Local - al localitatii la care faceti referinta.
Buna seara,

Am si eu o nelamurire,dar mai inainte sa va explic putin starea de fapt. Am o casa la tara(mai veche intr-un sat nemtesc) si de cateva saptamani vecinii mei au inceput sa-si construiasca o casa in curtea celei existente. Nu ar fi asta o problema daca nu mi-ar acoperi mie geamul unui dormitor deoarece casa lor este inceputa la mai putin de 1.5 m distanta de a mea! Satul este astfel construit incat vecinul din fata are deschidere la mine in curte eu la urmatorul si tot asa! Intrebarea mea este ce distanta trebuie sa respecte vecinii in conditiile in care ei nu-si fac deschidere spre casa mea (concret in m si cm)?

Va multumesc anticipat!
Concret conteaza urbanismul local!!
Asa incat, interesati-va intai la primarie!
AM SI EU O PROBLEMA SI AS VREA SA STIU DACA AM VREO SOLUTIE. VECINUL MEU CONSTRUIESTE O VILA SI FOLOSESTE UTILAJE DE SANTIER PROVOCAND UN ZGOMOT FOARETE MARE DAR SI TREPIDATIA CASEI MELE. AU INCEPUT CHIAR SA APARA SI CRAPATURI IN PERETII .TIN SA PRECIZEZ CA VILA NU ARE DECAT 11 ANI DE LA CONSTRUCTIE DECI NU POATE FII VORBA CA ESTE VECHE. AS DORII SA STIU DACA IL POT IMPIEDICA SA MAI FOLOSEASCA ACELE UTILAJE?

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)