avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala intre case vecine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala intre case vecine

Buna ziua,

Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va veni casa. NU stiu ce distanta sunt obligat sa las intre casa pe care o voi construi eu si casa vecinului. Casa mea nu va avea acoperis, deci nu va avea streasina.
Puteti sa imi spuneti unde gasesc in lege distanta minima pe care sunt obligat sa o las ?

Multumesc mult
:offtopic: Va rog editati mesajul si scrieti-l cu litere mici, asa parca ati tipa la noi.
Este impotriva regulamentului de postare si greu de citit.
Va multumesc pentru intelegere.
Buna ziua.
Sper sincer ca ma puteti ajuta si pe mine.
Casa noastra este construita la limita proprietatii, iar vecinul nostru doreste sa construiasca pana sub geamul casei noastre. Problema este ca noi nu vom mai avea lumina in acea camera, deoarece singurul geam al acelei incaperi ar fi acoperit de noul zid pe care vecinul doreste sa il ridice.
Sunt convinsa de faptul ca vecinul meu nu a solicitat autorizatie de construire, pentru ca nu cred ca i s-ar da voie sa construiasca in aceste conditii.
Ma puteti lamuri care sunt limitele pe care este obligat sa le respecte si daca totusi construieste si fara autorizatie, care ar putea sa fie optiunile noastre?
Va multumesc anticipat
Daca a avut autorizatie de constructie, atunci pentru a construi pe limita de hotar, vecinul ar fi avut nevoie de acordul dv. ca vecin pe linia de hotar dat in forma autentica pentru aceasta.
Daca nu a avut autorizatie de construire, trebuie sa-l dati in judecata pentru revendicare si demolarea constructiilor edificate ilegal pe terenul dv. ;)
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Urmeaza sa cumpar o parte dintr-o casa veche, tip vagon, in Bucuresti.
Partea mea va fi la strada, urmand a lasa propriatarului actual un drum de access de 3 metri.
Suparfata cumparata cu tot cu cladire ar fi de 135mp (9m la strada si lungime de 15m), din care 40mp contruiti.
As vrea sa dezvolt cladirea existenta cu inca o camera la limita viitoarei propritati, pe hotarul drumului de access si cu spatele la restul terenului/casei, fara streasina pe terenul vecinului.
Se poate obtine autorizatie de extindere pentru acest plan daca am acordul scris al propritarului celeilalte bucati de casa?

Multumesc.
De putut se poate daca e legal, ca sa spun asa... =D>
Nu avem cum sa stim zona si toate specificatiile referotoare la urbanism care i se pot aplica. Asa incat verificati la primarie asta. Sau sapati dupa toate reglementarile zonale de urbanism.

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)