avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducerea TVA la autoturisme
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducerea TVA la autoturisme

in cazul in care o firma detine deja un autoturism la care s-a dedus TVA, si il vinde , urmand ca mai apoi sa cumpere un altul, poate sa deduca din nou TVA -ul, sau este valabil doar la prima achizitie de acest gen.
Cel mai recent răspuns: Cristia10 , utilizator 08:36, 21 Iunie 2012
Ce fel de autoturism este? Pana in 3500 KG?
este masina mica, cu masa proprie pe undeva la 2000 kg
Pentru ce este folosit autoturismul?

Cod fiscal
ART. 1451

Limitări speciale ale dreptului de deducere

(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

Daca nu va includeti in exceptii nu puteti deduce TVA-ul
autoturismul este folosit pentru deplasarea la client, avand in vedere ca firma presteaza servicii de consultanta si este destinat exclusiv transportului de persoane.
cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

Nu cred ca va includeti in exceptii.

Alte discuții în legătură

Decontare motorina pt. ii. ram82 ram82 Buna ! Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta motorina pt. interprindere individuala, si cum fac acest lucru ? #-o (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Decont combustibil pfa ady09 ady09 in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul ... (vezi toată discuția)