avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducerea TVA la autoturisme
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducerea TVA la autoturisme

in cazul in care o firma detine deja un autoturism la care s-a dedus TVA, si il vinde , urmand ca mai apoi sa cumpere un altul, poate sa deduca din nou TVA -ul, sau este valabil doar la prima achizitie de acest gen.
Cel mai recent răspuns: Cristia10 , utilizator 08:36, 21 Iunie 2012
Daca in CIM sau pe fisa postului se mentioneaza ca locul de desfasurare a activitatii a persoanei/persoanelor care utilizeaza acel vechicul este sediul firmei si sediul clientilor firmei - avand in vedere ca e firma de consultanta - nu s-ar incadra oare la exceptii? Eu ma gandesc ca activitatea de consultant ar putea fi incadrata si ca "agent de vanzari" numai ca nu se vand produse ci "know-how". Cred ca daca toate drumurile facute cu masina sunt bine documentate cu ordine de deplasare si foi de parcurs ar putea sa mearga deducerea TVA-ului ... cine are chef sa se certe un pic cu ANAF la instanta ar putea avea castig de cauza.
Astept pareri.
activitatea de consultanta in sine presupune deplasari, atat la locul de implementare a proiectelor (fiind vorba de fonduri europene), cat si la sediul clientului, cam acelasi deplasari pe care le face si un agent de vanzari in activitatea sa, pana la urma asta si suntem in multe cazuri, pentru ca noi cautam clientii si ii informam, iar cine ne cauta pe noi de obicei prefera ca discutiile sa se desfasoare la sediul lor... asa ca daca ne-am lupta putin poate am si castiga
stie cineva care-i logica? eu stiam ca TVA-ul este platit de utilizatorul final si intre firme el este dedus. Atat timp cat firma ia o masina in scop lucrativ (drumuri la clienti in acest caz) de ce nu se deduce TVA-ul? Alta forma de a omora firmele sau de a lua bani de la micii intreprinzatori? Mi se pare ilegala insasi decizia. In cazul acesta ar trebui sa nu se deduca TVA-ul nici pe hartia consumata de intreprinderi.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
Cristia10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare motorina pt. ii. ram82 ram82 Buna ! Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta motorina pt. interprindere individuala, si cum fac acest lucru ? #-o (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Decont combustibil pfa ady09 ady09 in calitate de persoana fizica autorizata, cu prestare la sediul clientului,in caz de contract de comodat pentru autoturism se poate deconta combustibilul ... (vezi toată discuția)