avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract salubritate sector 4, Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract salubritate sector 4, Bucuresti

Asa cum desigur cunoasteti, aproape peste tot exista monopol pentru serviciile salubritate. In sectorul 4 din Bucuresti, in care opereaza firma R..., pretul platit este de 7,11 lei + tva de persoana.
Se pare ca de curand acest monopol a fost (sau cel putin incearca sa fie) spart de catre ADP-ul de sector, care a devenit SA si incepe sa faca oferte asociatiilor de proprietari din sector pentru ridicare gunoi si campanii de curatenie a spatiului verde, inclusiv cel aferent asociatiilor cu care au contract de salubritate, la preturi mai mici decat cele platite acum firmei monopoliste.
Am cerut lamuriri la firma R... si evident mi s-a spus ca acestia nu au autorizatii, ca ei trebuie sa planteze flori nu sa ia gunoi, etc (cu siguranta nu sunt incantati de concurenta), dar ca voi fi contactat de catre cineva sa mai discutam pretul (totusi gandesc bine economic, mai bine sa luam mai putin decat nimic).

Vreau sa intreb daca cineva din persoanele de decizie din asociatiile din sectorul 4 a reziliat contractul cu firma R... si a incheiat cu noul operator si daca este multumit de serviciile prestate de acesta sau este mai bine o renegociere a contractului cu "monopolistii"
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 00:49, 2 Februarie 2011
Eu nu sunt in situatia ceruta de dv., asa ca nu voi raspunde strict la intrebare, ci va voi atrage atentia asupra unui lucru pe care cred ca totusi il cunoasteti macar din experienta proprie si anume:
- orice firma, prestator care vrea sa intre pe piata, care deja intra pe piata, doreste sa-si atraga niste clienti carora le ofera niste conditii mai bune decat ale concurentei deja "insurubata". Din experienta proprie am constatat ca ofertele initiale se duc "pe apa sambetei" si prestatia va deveni uniforma cu a restului concurentei.
In acelasi timp, concurenta care va ofera o scadere a pretului de abonament va cauta sa-si recupereze pierderile prin diverse mijloace, poate nu imediat, dar in timp.
Se pune intrebarea: ce e de facut cand vrei sa tii doi pepeni intr-o mana sau cu ce te alegi cand fugi dupa doi iepuri? :)
Eu personal n-as da vrabia din mana pe cioara de pe gard, chit ca i-as mai jumuli vreo doua pene.....! :)
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspuns doamna Elga.
Si eu sunt perfect de acord cu proverbul "sa nu dai vrabia din mana pe cioara de pe gard"
Ma gandeam doar la eventualii "cartitori" care m-ar acuza ca nu accept un contract mai ieftin si doream sa am constiinta linistita.
Intre timp "monopolistul" s-a miscat foarte repede si mi-a transmis ca este de acord sa-mi ofere acelasi pret pe care-l am in oferta scrisa a concurentului (un punct in plus de la mine pentru asta).
Acum ramane sa ne intalnim sa semnam un act aditional...si povestea a avut un final fericit pentru toata lumea.
Cum o sa acopere pe viitor aceasta "pierdere" a lui prin reducerea abonamentului (pierdere teoretica pentru ca foarte bine putea sa nu mai ia niciun ban daca eu nu ii intrebam de sanatate si-i anuntam direct ca reziliem contractul in 30 de zile) vom vedea.
drg@
Daca doriti, va pot oferi datele contact ale unei firme xcare lucreaza la tarif de 5 lei cu tva inclus vin de 3 ori pe saptamana, dau pubele prin contract si sunt seriosi, adica testati pe propria piele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract fara instiintare gimida gimida Buna ziua, Sunt administrator la 2 asociatii de proprietari, iar in urma cu o saptamana am primit facturile de salubrizare pentru cele doua asociatii, dar cu ... (vezi toată discuția)
Furnizorul nu respecta legea 161/2010 DrThrax2010 DrThrax2010 am fost luna asta de vreo 2 ori pana akuma sa reziliez niste servicii la ei... am facut contractu pe data de 16-04-2010 si ei imi spun ca nu pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Primarie de sector vicar vicar Buna ziua saptamana aceasta presedintele Asociatiei a fost invitat la Primaria de sector si a fost instiintat ca in termen de 45 zile trebuie sa schimbe ... (vezi toată discuția)