avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neadministrare de probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neadministrare de probe

Buna ziua!
Tatal meu are eliberata o adeverinta de proprietate conform Legii18 insa primaria refuza sa ne puna in posesie si au intocmit un proces verbal schimband amplasamentul si inscriind o suprafata mai mare, care nu corespunde cu realitatea din teren. Am pierdut in instanta datorita acestui proces verbal intocmit chiar in timpul procesului. Am facut plangere penala si am cerut o expertiza pentru acel act. Am cerut sa fie oprit procesul pana la terminarea penalului dar am fost ignorati. Procesul penal a durat 1 an si ceva si primisem instiintare de la ofiterul de ancheta ca se adevereste plangerea noastra contra functionarilor din primarie pentru abuz, fals si uz de fals. Eram gata sa zicem hop dar traim in n Romania si nu numai ca ne ocupa tot timpul dar ne mananca si toata viata. Am aflat ca ofiterul de ancheta a fost schimbat si mai mult, procurorul a fost schimbat !!! De ce ?! Nu stiu. In 3 zile am primit NUP si gata.

In momentul de fata avem o alta plangere penala impotriva secretarului primariei care sustine ca alte persoane au avut dreptul de proprietate pe acel teren conform unor insemnari si unei schite topometrice. Desi am cerut sa fie administrate probe - schita, rolul agricol al acelor persoane - ele nu au fost administrate. Am primit alt NUP. Am facut plangere la prim-procuror, ne-a respins, am facut plangere in instanta.
Intrebarea mea este cum dracului sa procedam mai bine pentru a face ca probele cerute de noi sa fie administrate si expertiza pe schita topometrica sa fie facuta?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Gabriel Ungureanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 01:28, 9 Mai 2008
In dosarul penal cerere de administrare mijloace de proba ai facut?
Daca da si procurorul de caz nu a admis aceasta cerere, cum si-a motivat refuzul?
In general,probele care vor fi administrate in instanta sint aprobate de catre aceasta la primul termen de judecata.In cazul in care probele nu au fost cerute,intervine decaderea din dreptul de a le administra,iar daca nu au fost admise de catre instanta la primul termen de judecata,aveti posibilitatea atacarii incheierii de sedinta intr-un termen de 5 zile.In cazul in care probele intervin pe parcursul procesului si acestea sint pertinente si utile cauzei,ele pot fi admise de catre instanta in orice faza a judecarii pe fondul cauzei.De regula,penalul suspenda civilul!Probabil ,ca instanta a considerat ca procesul penal nu are legatura cu cauza din procesul civil si de aceea v-a respins cererea de suspendare.Puteti sa faceti o noua actiune prin care sa se constate ceea ce doriti ,dar cu mare grija sa nu aveti autoritate de lucru judecat si neaparat asistat de avocat!Succes!
Gabriela Paduraru a scris:

In dosarul penal cerere de administrare mijloace de proba ai facut?
Daca da si procurorul de caz nu a admis aceasta cerere, cum si-a motivat refuzul?

Am cerut in plangere administrare de probe. Sa inteleg ca trebuie cerere separata?
Deci dupa audiente la procuror si lamuriri peste lamuriri acesta nu numai ca a ignorat tot ce cerusem sa fie administrat dar NU a motivat nimic. Am cerut administrare de probe si in plangerea impotriva rezolutiei si am fost la fel ignorati si nu s-a motivat nimic.
Si acum la instanta este procurorul impotriva rezolutiei caruia ne plangem si care ne-a urat succes in lupta cu el !!!
avocat Strecheanu Alice a scris:

In general,probele care vor fi administrate in instanta sint aprobate de catre aceasta la primul termen de judecata.In cazul in care probele nu au fost cerute,intervine decaderea din dreptul de a le administra,iar daca nu au fost admise de catre instanta la primul termen de judecata,aveti posibilitatea atacarii incheierii de sedinta intr-un termen de 5 zile.In cazul in care probele intervin pe parcursul procesului si acestea sint pertinente si utile cauzei,ele pot fi admise de catre instanta in orice faza a judecarii pe fondul cauzei.De regula,penalul suspenda civilul!Probabil ,ca instanta a considerat ca procesul penal nu are legatura cu cauza din procesul civil si de aceea v-a respins cererea de suspendare.Puteti sa faceti o noua actiune prin care sa se constate ceea ce doriti ,dar cu mare grija sa nu aveti autoritate de lucru judecat si neaparat asistat de avocat!Succes!

Am cerut in plangerea penala administrare de probe... deci de ce nu s-au administrat?
Pai instanta considera ca nu este important un proces-verbal intr-un dosar in care ceream punere in posesie?!?!
Cred ca-mi trebuie mai mult decat succes, cred ca trebuie sa ma mut in alta tara... :)
din cate inteleg eu procurorul a procedat corect. cred ca se face o confuzie. procurorul trebuia sa se pronunte asupra admisibilitatii sau respingerii probelor care ar demonstra existenta unei infractiuni nu si asupra acelor probe care tin de rezolvarea problemei in civil (schite etc.). in ceea ce priveste suspendarea judecatii civile-este adevarat ca penalul tine in loc civilul. dar in cazul dumneavoastra nu suntem in prezenta unui proces penal, deoarece acesta nici nu a inceput. procurorul dispunand neinceperea urmaririi penale. o parere

Alte discuții în legătură

Penal-contestarea rezolutiei proces_ro proces_ro Am primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) a paratului. Ca reclamant stiu ca pot face contestatie catre prim procuror in 20 de zile. In ... (vezi toată discuția)
Procedura incepere urmarire penala lonita lonita Buna ziua, in legatura cu o plangere penala inaintata politiei, daca dupa efectuarea cercetarilor politistul a inaintat dosarul catre procuratura cu ... (vezi toată discuția)
Schita topografica modificata, ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara ... (vezi toată discuția)