avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neadministrare de probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neadministrare de probe

Buna ziua!
Tatal meu are eliberata o adeverinta de proprietate conform Legii18 insa primaria refuza sa ne puna in posesie si au intocmit un proces verbal schimband amplasamentul si inscriind o suprafata mai mare, care nu corespunde cu realitatea din teren. Am pierdut in instanta datorita acestui proces verbal intocmit chiar in timpul procesului. Am facut plangere penala si am cerut o expertiza pentru acel act. Am cerut sa fie oprit procesul pana la terminarea penalului dar am fost ignorati. Procesul penal a durat 1 an si ceva si primisem instiintare de la ofiterul de ancheta ca se adevereste plangerea noastra contra functionarilor din primarie pentru abuz, fals si uz de fals. Eram gata sa zicem hop dar traim in n Romania si nu numai ca ne ocupa tot timpul dar ne mananca si toata viata. Am aflat ca ofiterul de ancheta a fost schimbat si mai mult, procurorul a fost schimbat !!! De ce ?! Nu stiu. In 3 zile am primit NUP si gata.

In momentul de fata avem o alta plangere penala impotriva secretarului primariei care sustine ca alte persoane au avut dreptul de proprietate pe acel teren conform unor insemnari si unei schite topometrice. Desi am cerut sa fie administrate probe - schita, rolul agricol al acelor persoane - ele nu au fost administrate. Am primit alt NUP. Am facut plangere la prim-procuror, ne-a respins, am facut plangere in instanta.
Intrebarea mea este cum dracului sa procedam mai bine pentru a face ca probele cerute de noi sa fie administrate si expertiza pe schita topometrica sa fie facuta?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Gabriel Ungureanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 01:28, 9 Mai 2008
Cosiliul Local nu dezmosteneste pe nimeni. Depinde pentru ce teren a facut cerere tatal dumnevoastra si pentru ce teren a facut cerere unul dintre frati. Poate este vorba despre acelasi teren.

Cu privire la dosarul penal, este destul de greu de dovedit intentia din infractiunea de abuz in serviciu, poate de aceea a primit NUP secretarul Primariei, sau pentru cine ati facut plangere. De obicei, astfel de situatii se rezolva in civil, poate si pentru ca procurorii nu sunt atat de familiarizati cu legislatia fondului funciar. Pentru ei este mai usor sa motiveze NUP decat sa inteleaga speta in intregul ei si sa dea o solutie de trimitere in judecata. Exista prezumtia de nevinovatie de care trebuie sa tina cont.

Pentru primul dosar cu solutie de NUP ati mers mai departe? Adica ati contestat potrivit tuturor gradelor de jurisdictie?

Primaria nu o sa va trimita nici un act. Ori mergeti personal si-l obtineti cu vorba buna, ori solicitati in instanta ca aceasta sa faca adresa la Primarie si sa trimita actul solicitat. Daca instanta nu considera utila pentru solutionarea cauzei aceasta proba, nu o va cere.
avTodincaVeronica a scris:

Cosiliul Local nu dezmosteneste pe nimeni. Depinde pentru ce teren a facut cerere tatal dumnevoastra si pentru ce teren a facut cerere unul dintre frati. Poate este vorba despre acelasi teren.

Sunt doua terenuri dupa acelasi autor. Primaria a facut punere in posesie in 1998, schimband amplasamentul si trecand o suprafata mai mare - cu 250 metri - pentru a corespunde cu ceea ce scrie in adeverinta eliberata in 1991

Cu privire la dosarul penal, este destul de greu de dovedit intentia din infractiunea de abuz in serviciu, poate de aceea a primit NUP secretarul Primariei, sau pentru cine ati facut plangere. De obicei, astfel de situatii se rezolva in civil, poate si pentru ca procurorii nu sunt atat de familiarizati cu legislatia fondului funciar. Pentru ei este mai usor sa motiveze NUP decat sa inteleaga speta in intregul ei si sa dea o solutie de trimitere in judecata. Exista prezumtia de nevinovatie de care trebuie sa tina cont.

Secretarul sustine ca terenul cerut de noi a fost de fapt cerut de altii care ar avea acte, acte pe care el le-a trimis peste tot si care sunt si in dosar. Este inclusa si o schita pentru care am cerut expertiza, deci daca nu stia cum sa rezolve cu schita procurorul putea sa ne aprobe expertiza ca sa lamureasca problema - parca asa suna codul penal pentru aflarea adevarului.

Pentru primul dosar cu solutie de NUP ati mers mai departe? Adica ati contestat potrivit tuturor gradelor de jurisdictie?

Nu am mai mers, cred ca a fost o greseala foarte mare. Am facut plangere impotriva rezolutiei dar a ramas tot asa. Acum oare s-ar mai putea deschide acel dosar?

Primaria nu o sa va trimita nici un act. Ori mergeti personal si-l obtineti cu vorba buna, ori solicitati in instanta ca aceasta sa faca adresa la Primarie si sa trimita actul solicitat. Daca instanta nu considera utila pentru solutionarea cauzei aceasta proba, nu o va cere.

Sunt convins ca nu o sa trimita, de aceea vrem sa depunem cererea la instanta. Problema este, exact asa cum spuneti dvs. daca o va considera utila. DACA asta este un mare daca pentru ca am aflat acum ca este vorba de acelasi judecator care a considerat in procesul pe care l-am avut cu primaria ca am fost pusi in posesie desi PV nu era semnat. In acel proces a fost prezent doar tata, de aceea zic ca am aflat abia acum. Si cred ca in cazul asta mai bine cerem o stramutare desi nu este vorba de acelasi dosar dar in esenta este vorba de acelasi lucru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2008
Gabriel Ungureanu, utilizator
Din moment ce nu ati atacat in termenul prevazut de lege, nu mai puteti face nimic in acel dosar.

Pentru ce va judecati acum? In penal, pe rezolutia de NUP a procurorului, la a doua plangere penala? Cu ce obiect?, sau pe vreun dosar civil? Cu ce obiect? si cu cine va judecati?
In dosarul penal, teoretic, ati putea recuza judecatorul, dar daca este vorba despre terenuri diferite, fapte diferite, nu prea aveti sanse...

Pentru stramutare, iarasi, sansele sunt destul de reduse pentru ca este foarte greu de dovedii interesul judecatorului sau al procurorului in cauza...

Din moment ce nu ati atacat in termenul prevazut de lege, nu mai puteti face nimic in acel dosar.

Pentru ce va judecati acum? In penal, pe rezolutia de NUP a procurorului, la a doua plangere penala? Cu ce obiect?, sau pe vreun dosar civil? Cu ce obiect? si cu cine va judecati?
In dosarul penal, teoretic, ati putea recuza judecatorul, dar daca este vorba despre terenuri diferite, fapte diferite, nu prea aveti sanse...

Pentru stramutare, iarasi, sansele sunt destul de reduse pentru ca este foarte greu de dovedii interesul judecatorului sau al procurorului in cauza...

NEADMINISTRARE DE PROBE
cred ca aveti o problema cu asta
deci mai oamenilor problema mea este asta
NEADMINISTRARE DE PROBE
deci un destept de procuror nu administreaza probe
asta este
v-am intrebat ce fac
nu stiti
nu mai dati sfaturi degeaba
daca nu va intereseaza
deci
NEADMINISTRARE DE PROBE
intelegeti?!?!?!
Intrebarile pe care vi le-am pus doresc sa lamureasca situatia si nu sa dovedeasca faptul ca "nu ma intereseaza".
Chiar asa! de ce m-ar interesa ce se intampla cu o persoana aflata la sute de kilometri distanta careia ii pun niste intrebari pentru ca vreau sa o ajut si in loc sa mi se raspunda la acele intrebari, care nu sunt doar pentru curiozitatea mea stiintifica, mi se spune "sa nu mai dau sfaturi degeaba".

Instanta judeca prima data pe exceptie. Daca s-a prescris raspunderea penala pentru faptele reclamate este normal ca instanta sa nu mai administreze alte probe si sa respinga pe exceptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal-contestarea rezolutiei proces_ro proces_ro Am primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) a paratului. Ca reclamant stiu ca pot face contestatie catre prim procuror in 20 de zile. In ... (vezi toată discuția)
Procedura incepere urmarire penala lonita lonita Buna ziua, in legatura cu o plangere penala inaintata politiei, daca dupa efectuarea cercetarilor politistul a inaintat dosarul catre procuratura cu ... (vezi toată discuția)
Schita topografica modificata, ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara ... (vezi toată discuția)