avTodincaVeronica a scris:
Cosiliul Local nu dezmosteneste pe nimeni. Depinde pentru ce teren a facut cerere tatal dumnevoastra si pentru ce teren a facut cerere unul dintre frati. Poate este vorba despre acelasi teren.
Sunt doua terenuri dupa acelasi autor. Primaria a facut punere in posesie in 1998, schimband amplasamentul si trecand o suprafata mai mare - cu 250 metri - pentru a corespunde cu ceea ce scrie in adeverinta eliberata in 1991
Cu privire la dosarul penal, este destul de greu de dovedit
intentia din infractiunea de abuz in serviciu, poate de aceea a primit NUP secretarul Primariei, sau pentru cine ati facut plangere. De obicei, astfel de situatii se rezolva in civil, poate si pentru ca procurorii nu sunt atat de familiarizati cu legislatia fondului funciar. Pentru ei este mai usor sa motiveze NUP decat sa inteleaga speta in intregul ei si sa dea o solutie de trimitere in judecata. Exista prezumtia de nevinovatie de care trebuie sa tina cont.
Secretarul sustine ca terenul cerut de noi a fost de fapt cerut de altii care ar avea acte, acte pe care el le-a trimis peste tot si care sunt si in dosar. Este inclusa si o schita pentru care am cerut expertiza, deci daca nu stia cum sa rezolve cu schita procurorul putea sa ne aprobe expertiza ca sa lamureasca problema - parca asa suna codul penal pentru aflarea adevarului.
Pentru primul dosar cu solutie de NUP ati mers mai departe? Adica ati contestat potrivit tuturor gradelor de jurisdictie?
Nu am mai mers, cred ca a fost o greseala foarte mare. Am facut plangere impotriva rezolutiei dar a ramas tot asa. Acum oare s-ar mai putea deschide acel dosar?
Primaria nu o sa va trimita nici un act. Ori mergeti personal si-l obtineti cu vorba buna, ori solicitati in instanta ca aceasta sa faca adresa la Primarie si sa trimita actul solicitat. Daca instanta nu considera utila pentru solutionarea cauzei aceasta proba, nu o va cere.
Sunt convins ca nu o sa trimita, de aceea vrem sa depunem cererea la instanta. Problema este, exact asa cum spuneti dvs. daca o va considera utila. DACA asta este un mare daca pentru ca am aflat acum ca este vorba de acelasi judecator care a considerat in procesul pe care l-am avut cu primaria ca am fost pusi in posesie desi PV nu era semnat. In acel proces a fost prezent doar tata, de aceea zic ca am aflat abia acum. Si cred ca in cazul asta mai bine cerem o stramutare desi nu este vorba de acelasi dosar dar in esenta este vorba de acelasi lucru.