avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neadministrare de probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neadministrare de probe

Buna ziua!
Tatal meu are eliberata o adeverinta de proprietate conform Legii18 insa primaria refuza sa ne puna in posesie si au intocmit un proces verbal schimband amplasamentul si inscriind o suprafata mai mare, care nu corespunde cu realitatea din teren. Am pierdut in instanta datorita acestui proces verbal intocmit chiar in timpul procesului. Am facut plangere penala si am cerut o expertiza pentru acel act. Am cerut sa fie oprit procesul pana la terminarea penalului dar am fost ignorati. Procesul penal a durat 1 an si ceva si primisem instiintare de la ofiterul de ancheta ca se adevereste plangerea noastra contra functionarilor din primarie pentru abuz, fals si uz de fals. Eram gata sa zicem hop dar traim in n Romania si nu numai ca ne ocupa tot timpul dar ne mananca si toata viata. Am aflat ca ofiterul de ancheta a fost schimbat si mai mult, procurorul a fost schimbat !!! De ce ?! Nu stiu. In 3 zile am primit NUP si gata.

In momentul de fata avem o alta plangere penala impotriva secretarului primariei care sustine ca alte persoane au avut dreptul de proprietate pe acel teren conform unor insemnari si unei schite topometrice. Desi am cerut sa fie administrate probe - schita, rolul agricol al acelor persoane - ele nu au fost administrate. Am primit alt NUP. Am facut plangere la prim-procuror, ne-a respins, am facut plangere in instanta.
Intrebarea mea este cum dracului sa procedam mai bine pentru a face ca probele cerute de noi sa fie administrate si expertiza pe schita topometrica sa fie facuta?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Gabriel Ungureanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 01:28, 9 Mai 2008
din cate inteleg eu procurorul a procedat corect. cred ca se face o confuzie. procurorul trebuia sa se pronunte asupra probelor care ar demonstra existenta unei infractiuni nu si asupra acelor probe care tin de rezolvarea problemei in civil (schite etc.). in ceea ce priveste suspendarea judecatii civile-este adevarat ca pnalul tine in loc civilul. dar in cazul dumneavoastra nu suntem in prezenta unui proces penal, deoarece acesta nici nu a inceput. procurorul dispunand neinceperea urmaririi penale. o parere
popa marius a scris:

din cate inteleg eu procurorul a procedat corect. cred ca se face o confuzie. procurorul trebuia sa se pronunte asupra probelor care ar demonstra existenta unei infractiuni nu si asupra acelor probe care tin de rezolvarea problemei in civil (schite etc.). in ceea ce priveste suspendarea judecatii civile-este adevarat ca pnalul tine in loc civilul. dar in cazul dumneavoastra nu suntem in prezenta unui proces penal, deoarece acesta nici nu a inceput. procurorul dispunand neinceperea urmaririi penale. o parere

Poate nu am fost eu destul de explicit. Deci sunt doua procese penale, primul a durat un an si se incepuse urmarirea penala, apoi brusc ofiterul de ancheta a fost schimbat si mai mult procurorul a fost schimbat - si asta nu stiu daca este corect dar in Romania asa merg lucrurile - si am primit NUP.
In al doilea suntem la instanta la a treia infatisare. Aici ofiterul de ancheta s-a mirat foarte mult ca dupa inceperea unei urmaririi penale - in primul proces - , deci faptele au fost incadrate ca atare, dupa un an de zile se schimba si pierdem. Asta insa nu l-a impiedicat insa sa nu cerceteze nimic din ce cerusem in plangere, in speta acea schita topometrica. Ca sa intelegeti mai bine, acea schita de care ne plangem impotriva secretarului primariei Calimanesti este un fals, deoarece prin ea, acest individ, incearca sa spuna ca suprafata de teren ceruta de noi in 1991 si stapanita pana in 1998 cand primarul Neamtu Tudor a avut alte interese cu ea - personale bineinteles - si a dat-o la schimb unei persoane, a fost proprietatea privata a primariei.
Daca acest lucru era legal trebuia sa fie trecut in Contractul de Schimb din 1998, act efectuat de primarie si sa fie specificat ca de acolo detine primaria teren, de la acele persoane care, vezi doamne, ar fi cedat primariei si ar fi luat teren in alta parte!!!
Caragiale.
Si noi am cerut ca toate acele acte trimise pe la toate institutiile, inclusiv noua, sa fie analizate de un expert.
Adica rolul agricol al acelor persoane precum si identificarea locului unde ni se spune ca li s-a reconstituit alta suprafata de teren dupa ce pe asta l-au cedat primariei.
Dar nu vor sa faca asta pentru ca acele persoane nu exista si primaria nu poate dovedi cu acte legale si primare ca detine acea suprafata de teren.
In Contractul de Schimb exista indicatia "pretioasa" a felului obtinerii terenului.
Se spune in felul urmator: "primaria A DOBANDIT"!!!...
Deci primaria a dobandit, dar nu se specifica de unde.
Iar acum secretarul magician scoate o schita si ne spune ca de acolo!!!...

Deci eu zic ca procurorul nu a procedat corect absolut deloc, decat in cazul ca functioneaza dupa un alt cod penal personal, in care adevarul, de regula, se poate afla prin administrare de probe.
Tot o parere. :)

Uitati cum incheie rezolutia procurorul:
"Din actele premergatoare inceperii urmaririi penale a rezultat ca adresele semnate de Didoiu Ion, secretar al primariei Calimanesti, trimise unor institutii si instante exprima punctul de vedere al Comisiei Locale Calimanesti de aplicare a Legii 18/1991 sau ale Consiliului Local cu care petentul s-a si judecat astfel ca faptele sus-numitului nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii sub aspectul carora a fost cercetat, fiindu-i aplicabile dispozitiile art.10 lit.d din C.pr.pen."

Deci in acele adrese era vorba ca terenul apartine acelor persoane care, in ochii secretarului, au dovedit asta cu schita respectiva. Deci schita ramne legala deoarece procurorul nu e de acord cu un expert ci stie el mai bine.
Si in al doilea rand, secretarul asta nu e purtator de cuvant al vreunei comisii, el are raspundere legala, dar si aici se pare ca procurorul stie mai bine.
Deci legea este pentru toti la fel cu unele exceptii.

Ramane pentru mine aceeasi intrebare pe care v-o adresez: ce trebuie sa fac mai bine ca judecatorul sa trimita inapoi pentru administrare de probe sau chiar in instanta sa se intample asta?
Multumesc pentru timp si rabdare.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Am cerut primariei sa-mi trimita copie de pe rolul agricol al persoanelor care, in opinia secretarului, ar avea dreptul de proprietate pe acel teren.
Nu mi le-au trimis dar mi-au raspuns ca se afla la dosar.
Nu se afla la dosar.
In opinia dvs. este bine daca fac o cerere judecatorului si cer prezentarea acestor acte? - sau este ca o frectie la un picior de lemn?
Multumesc
poti face aceea cerere, iar daca instanta o considera intemeiata, o va admite. nu ai nimic de pierdut
popa marius a scris:

poti face aceea cerere, iar daca instanta o considera intemeiata, o va admite. nu ai nimic de pierdut

Cred ca o sa o depun.
Intre timp am inceput sa ma gandesc serios daca nu cumva o succesiune ar putea rezolva problema. Adica unul din frati are Titlu de Proprietate iar un alt nepot are si el dreptul si am impresia ca si ala are Titlu eliberat iar taica-meu a ramas dezmostenit de Consiliul Local ?!?!
Stiu ca ar trebui sa deschid un alt topic dar daca tot e asta deschis si este practic aceeasi problema poate ma puteti indruma.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2008

Alte discuții în legătură

Penal-contestarea rezolutiei proces_ro proces_ro Am primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) a paratului. Ca reclamant stiu ca pot face contestatie catre prim procuror in 20 de zile. In ... (vezi toată discuția)
Procedura incepere urmarire penala lonita lonita Buna ziua, in legatura cu o plangere penala inaintata politiei, daca dupa efectuarea cercetarilor politistul a inaintat dosarul catre procuratura cu ... (vezi toată discuția)
Schita topografica modificata, ce se poate face? dmh dmh intr-o resedinta de judet in 1974 am fost expropriati si demolati. Pe o parte a terenului s-au construit cladirile DJTS, iar cealalta parte ramasa fara ... (vezi toată discuția)