avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... desprindere asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

desprindere asociatie locatari

am vrea sa ne desprindem de asociatia de locatari si sa infiintam una noua pe o scara sau 2
va rog sa ma indrumati ,care este demersul necesar si daca se poate si fara taxa

am inteles ca aceasta e in jur de 1000 lei, dar ca se poate si fara .

multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:55, 1 Februarie 2011
Aici pe forum au fost date zeci de raspunsuri privind constituirea unei as. prop. cu desprindere de o alta sau chiar una noua.
Dati o cautate pe acest topic, aici pe forum si veti gasi mai multe comentarii.
Ideea este ca proprietarii de pe o scara sau mai multe sa hotarasca acest lucru, sa existe un comitet de initiativa in acest sens, faceti iute o AG a proprietarilor respectivi, hotarati, bateti in cuie un comitet executiv in frunte cu un presedinte, anuntati asociatia "mama" de intentia dvs., intocmiti dosarul de constituire asa cum scrie Legea 230, faceti protoculul de desprindere privind activul si pasivul proprietarilor desprinsi, dupa ce actele sunt gata (aici este mai greu) intocmiti contracte cu furnizorii de servicii si utilitati.
Despre ce taxe vorbiti? Sigur sunt niste cheltuieli de constituire acolo, dar nu taxe...
Aici gasiti procedura de urmat:
www.avocatnet.ro/content/con...

Va costa atat cat sa-i rasplatiti efortul cuiva care se va ocupa de elaborarea documentatiei si mersul in toate locurile si ori de cate ori este nevoie cu acest dosar pana cand veti avea stampila asociatiei la presedinte.
@elga50

multumesc mult

deci sa inteleg ca pt infiintare asociatie trebuie sa fie de acord 20 la suta din totalul proprietarilor viitoarei asociatii?

eram putin in dubiu credeam ca trebuie 50 la suta plus 1

@ adam grecu

aveti dreptate m-am exprimat gresit , graba e de vina

multumesc mult
Nu, 20% e suficient ca sa se convoace AG pentru a se hotari infiintarea asociatiei de proprietari.
Pentru infiintarea asociatiei e nevoie de 50% + 1 din totalul proprietarilor din bloc sau scara.
In mod practic o convocati o data, o reconvocati de maxim 2 ori si apoi strangeti semnaturi cu orice prilej si in orice mod astfel incat sa aveti acest cuantum de 50% + 1, fara de care dosarul asociatiei este respins la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare danuttan danuttan In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)
8 asociatii pot deveni 1 asociatie? Dana Marin Dana Marin Avem 8 asociatii de proprietari cu personalitate juridica. Am dori sa avem doar una singura, pentru mai multa coordonare si control. Cum s-ar putea face ... (vezi toată discuția)
Doresc un ajutor cu privire la infiintarea asociatiilor de proprietari niculinapopa niculinapopa Buna ziua, Mai multi proprietari am decis sa ne retragem din asociatia de proprietari ( care este formata din 49 scari cu 4 etaje) si vrem sa infiintam o ... (vezi toată discuția)