avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Suntem casatoriti de 2 ani si ne-am hotarat sa ne despartim.Vrem s-o facem repede, fara scandal si fara avocat.Ne-am decis si in privinta bunurilor: el ramane cu tot ce avem in casa (electrocasnice, mobila-cumparate de mine inainte de casatorie cu factura), eu iau masina si un teren (achizitionate in timpul casniciei si pt care platesc credite si in prezent).
Va rog sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmam pt a ajunge la finalizare.De asemenea as dori si un model de cerere care trebuie depus la judecatorie.
Intelegerea cu privire la bunuri trebuie incheiata inainte sau dupa hotararea de divort?Cum trebuie sa sune?
Am contactat un avocat dar suma care mi-a propus-o mi se pare destul de mare(600 ron).Putem sa facem totul intre noi?
Va multumesc.
Oricum, o tranzactie de 600 de lei... ce tranzactie e aia?:O
La o tranzactie muncesti si o zi intreaga, ca sa nu mai spun desprre actiune, prezenta in instanta, instructajul sotilor etc.

Daca vreti rapid, ieftin si sigur, va spun eu un lucru acre ar trebui sa fie arhicunoscut: nu se poate.
Asta e, si eu as vrea asta referitor la renovarea acsei, dar... nu se poate. Macar bine ca stiu de la inceput si nu ma aventurez sa cred ca tot ce zboara se mananca! A! Si faiantarul, pentru doua sau doua zile jumatate de munca, imi ia mai mult de 600 de lei. ;) Poate e sa-mi schimb meseria, ca-mi spunea ca nu prea negociaza, cine nu-i da, nu-i da si gata! :))
Mai si lucreaza cu toti banii in avans.

Notarul o sa va ia procent din valoarea bunurilor, iar avocatul acre va si divorteaza credeti dv. ca nu merita nici 20% din cat ar llua notarul? Bafta multa atunci.
Cel mai mult "imi place" atunci cand, dupa o tranzactie proasta, apare unul dintre soti (dandu-si seama cat e de prost actul facut) si mai cere ceva celuilalt sot. :D Sa vezi atunci bani cheltuiti... :slap:

Cora, in Brasov se mai da termen de impacare? Ca pe-aici, nu. Chiar mi-ar placea sa mai aud un jude cum le spune sotilor ca sa se mai gandeasca timp de doua luni... desi mi se pare desueta prevederea.

Apropo de faptul ca un divort costa: cica Paul McCartney a scoa la vanzare pe net albunurile sale cu formatia Beatles. E in divort. :((
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez viodn viodn am nevoie de avocat? suntem casatoriti de 8 ani,nu avem copii. nu ne mai intelegem din cauza ca zilnic consuma alcool (de 2-3 ani). toate bunurile comune ... (vezi toată discuția)