avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

Buna ziua,
exista posibilitatea ca un angajat care se imbolnaveste si are contr de munca suspendat ptr incapacitate de munca atunci cand revine in campul muncii sa aiba surpriza ca,conducerea nu l mai accepta?
postul ramane in picioare momentan fiind ocupat de o alta persoana.
Care este articolul din codul muncii care e in favoarea angajatului?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters185131 , utilizator 17:38, 1 Februarie 2011
art. 60 alin 1 pct a) Codul Muncii
1. Si in timpul concediului medical si dupa aceea salariatul se afla sub acelasi CIM. Adica dupa terminarea concediului medical isi reia activitatea la acelasi loc de munca prevazut in CIM.
2. Ce inseamna ca nu il mai accepta conducerea? Trebuie sa aiba un motiv serios sa-l concedieze.
3. Modificarea CIM (loc de munca, salariu, durata muncii etc.) se face numai prin acordul partilor, prin act aditional (art.41 din Codul muncii).
4. Daca angajatorul procedeaza altfel sesizati imediat ITM.
multumesc frumos,
era vba de lipsa din campul muncii (un an),si poate randament scazut dupa o pauza ca motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ContSters194699 ContSters194699 -ce se poate intampla cu o pers care are contractul de munca suspendat din incapacitate de munca (neoplasm),pe o perioada de 1 an si cateva luni atunci cand ... (vezi toată discuția)
Nou angajat virgil6 virgil6 am un angajat care a venit 1 zi si azi mi a spus ca are o problema medicala si merge la medic,eu nu pot sa l concediez in perioada asta? (vezi toată discuția)
Imbolnavirea la locul de munca tiron_roxana2308 tiron_roxana2308 Buna ziua, ma numesc Roxana si am 23 de ani. Lucrez la o firma de doi ani in functia de casier. Acum doua saptamani am aflat ca am o hernie de disc la colana ... (vezi toată discuția)