avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diferite probleme -> infintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diferite probleme -> infintare SRL

Buna ziua,
Doresc si eu sa-mi infintez un SRL, fiind asociat unic - firma de prestari servicii grafica si design. Am facut marea greseala sa apelez la o persoana juridica care mi-a spus ca in max. 2 saptamani e gata firma. Ne-am intalnit i-am dat treptat banii pe care mi i-a cerut (1200RON inclusiv capitalul social si onorariul ei). Am mers la notar sa semnez imputernicirea pentru realizarea firmei, cand am vrut sa primesc si eu o copie dupa procura mi-a spus ca nu are rost, imi va da ea totul la final. In urma cu trei saptamani m-a sunat sa-mi spuna ca este o mica problema: datorita ipotecii pe apartamentul in care am stabilit sa fac sediul social (bun comun al meu+sotul), am nevoie de aprobarea bancii. Banca din pacate nu mi-a dat acordul - desi este vorba de un contract de comodat cu titlul gratuit, asa este politica bancii resptective (nu are rost sa dau numele bancii). Din pacate acest acord a fost cerut de catre judecatorul de la registrul comertului :( . Intre timp am scos un nou CF pe alt apartament dar inca astept un raspuns din partea persoanei ce ar trebui sa sa ocupe de infintare.

O prima intrebare este:
- e de datoria mea sa mai platesc din nou taxele de constituire firma, in cazul in care alta solutie nu am decat sa schimb sediul social? logic era ca persoana imputernicita cu constituirea firmei sa stie ce trebuie facut, sa-mi fii cerut din timp acordul bancii si sa nu fii dat dosarul pentru inregistrare la ONRC!

De 3 saptamani astept ca aceasta persoana sa-mi dea un raspuns, nu-mi raspunde la telefoane iar cand am reusit sa vorbesc cu ea ultima data, a fost foarte ofensata de faptul ca eu pun prea multe intrebari si mai ales intrebari nefondate, citez "eu am primit un onorariu si trebuie sa-mi fac treaba; am facut sute de firme si stiu ce anume trebuie facut; acum incerc sa obtin aprobarea dosarului fara acordul bancii, vreau sa te scutesc de alte taxe, practic eu fac din nou firma".

O alta intrebare:
- la final eu trebuie sa primesc o factura pe toata suma de 1200 RON?

Sunt putin dezamagita de toata treaba asta si vreau sa ma interesez din punct de vedere legal cat este de ok ceea ce se intampla, care sunt sansele mele de a o constrange pe aceasta persoana sa faca treaba pana la capat.

Multumesc anticipat,
LaviSo
Cel mai recent răspuns: anca.popescu , utilizator 17:42, 24 Aprilie 2008
1. Nu vad de ce ar trebui sa platiti inca o data taxele de constituire, in cel mai rau caz schimbati sediul. asta nu implica infiintarea altei societati.
Mie in TM nu mi-au cerut niciodata acordul bancii, in cazul ipotecilor
2. Ar trebui sa primiti facturi pe toata suma, deci 1200 lei.
Nu inteleg,de ce ati dat si contractul de ipoteca atasat la dovada de sediu social,cel putin asa reiese din ceea ce ati scris...la Registrul comertului se cere doar dovada de sediu...era suficient sa dati o copie de pe contractul de vanzare cumparare al imobilului!Daca solicitati factura si chitanta pentru onorariu sint sigura ca o sa le primiti!
In ceea ce priveste taxele,nu mai trebuie sa platiti inca o data taxele de constituire la Reg. comertului,ci decit sa inlocuiti actele care fac dovada noului sediu social al s.c.Succes!
avocat Strecheanu Alice a scris:

Nu inteleg,de ce ati dat si contractul de ipoteca atasat la dovada de sediu social,cel putin asa reiese din ceea ce ati scris...la Registrul comertului se cere doar dovada de sediu...era suficient sa dati o copie de pe contractul de vanzare cumparare al imobilului!Daca solicitati factura si chitanta pentru onorariu sint sigura ca o sa le primiti!
In ceea ce priveste taxele,nu mai trebuie sa platiti inca o data taxele de constituire la Reg. comertului,ci decit sa inlocuiti actele care fac dovada noului sediu social al s.c.Succes!

Ipoteca apare in extrasul de CF.
De ce sunteti asa de circumspecta?
Daca aveati interdictie de inchiriere, nu si de comodatare, ar trebui ca judecatorul delegat sa va admita cererea de inmatriculare fara alte formalitati si acorduri. Inteleg ca v-a acordat un termen pentru modificarea/completarea cererii, si dvs. o puteti modifica specificand un alt sediu social pentru firma, deci nu ar mai trebui sa platiti nici o taxa.
Cum sa primiti factura pentru 1200 de lei, daca asta include si taxele de constituire si capitalul social???
Capitalul social e minim 200 de lei si veti gasi banii in contul in care au fost depusi. Pentru taxele de infiintare nu va poate emite firma de consultanta factura, doar va va remite facturile-chitante emise de ORC. Pentru diferenta care reprezinta onorariul firmei, si care e de maxim 700-800 de lei din cate rezulta, da, trebuie sa vi se emita factura si chitanta.

Intr-adevar am omis sa specific: in extrasul de CF apare faptul ca apartamentul este ipotecat pt imprumut la banca.

Din pacate la mine, tot in TM, se pare ca s-a cerut acest acord al bancii cum ca e ok prin contract de comodat sa imi stabilesc sediul social in acest apartament.

Nu inteleg de ce aceasta persoana juridica, tot insista pe faptul ca trebuie facuta din nou, cererea de inregistrare la ONRC care am inteles, costa in jur de 340 RON.

Cred ca cel mai bine merg personal la ONRC si ma interesez. Problema este ca atunci cand am intrebat-o care este numarul de dosar, respectiva pers. jurid., s-a ofensat.

Va multumesc foarte mult pentru sugestile si sfaturile acordate ;)
O zi cat mai placuta,
LaviSo

Alte discuții în legătură

Firma poloneza annemona2000 annemona2000 Buna ziua, Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania. Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social Badger Badger Sunt asociat unic intr-un SRL cu sediul social intr-o locatie pe care doresc sa o schimb si sa mut sediul social al SRL-ului la adresa mea de domiciliu, din ... (vezi toată discuția)
As dori sa deschid un srl,ma puteti indruma??? spicy3 spicy3 Sunt absolventa a facultatii de drept, nu lucrez, sunt la inceput si incerc sa ma descurc intr-un fel. Am tot ascultat discutiile despre consilierii juridici, ... (vezi toată discuția)