Buna ziua,
Doresc si eu sa-mi infintez un SRL, fiind asociat unic - firma de prestari servicii grafica si design. Am facut marea greseala sa apelez la o persoana juridica care mi-a spus ca in max. 2 saptamani e gata firma. Ne-am intalnit i-am dat treptat banii pe care mi i-a cerut (1200RON inclusiv capitalul social si onorariul ei). Am mers la notar sa semnez imputernicirea pentru realizarea firmei, cand am vrut sa primesc si eu o copie dupa procura mi-a spus ca nu are rost, imi va da ea totul la final. In urma cu trei saptamani m-a sunat sa-mi spuna ca este o mica problema: datorita ipotecii pe apartamentul in care am stabilit sa fac sediul social (bun comun al meu+sotul), am nevoie de aprobarea bancii. Banca din pacate nu mi-a dat acordul - desi este vorba de un contract de comodat cu titlul gratuit, asa este politica bancii resptective (nu are rost sa dau numele bancii). Din pacate acest acord a fost cerut de catre judecatorul de la registrul comertului :( . Intre timp am scos un nou CF pe alt apartament dar inca astept un raspuns din partea persoanei ce ar trebui sa sa ocupe de infintare.
O prima intrebare este:
- e de datoria mea sa mai platesc din nou taxele de constituire firma, in cazul in care alta solutie nu am decat sa schimb sediul social? logic era ca persoana imputernicita cu constituirea firmei sa stie ce trebuie facut, sa-mi fii cerut din timp acordul bancii si sa nu fii dat dosarul pentru inregistrare la ONRC!
De 3 saptamani astept ca aceasta persoana sa-mi dea un raspuns, nu-mi raspunde la telefoane iar cand am reusit sa vorbesc cu ea ultima data, a fost foarte ofensata de faptul ca eu pun prea multe intrebari si mai ales intrebari nefondate, citez "eu am primit un onorariu si trebuie sa-mi fac treaba; am facut sute de firme si stiu ce anume trebuie facut; acum incerc sa obtin aprobarea dosarului fara acordul bancii, vreau sa te scutesc de alte taxe, practic eu fac din nou firma".
O alta intrebare:
- la final eu trebuie sa primesc o factura pe toata suma de 1200 RON?
Sunt putin dezamagita de toata treaba asta si vreau sa ma interesez din punct de vedere legal cat este de ok ceea ce se intampla, care sunt sansele mele de a o constrange pe aceasta persoana sa faca treaba pana la capat.
mergeti la ONRC la registratura si aflati care e problema cu dosarul si care este urmatorul termen. este de ajuns sa spuneti numele societatii.
reveniti cu amanunte si apoi veti fi lamurit ce trebuie facut.
in ceea ce priveste noul sediu eu nu inteleg de ce tot luati extras de CF. E de ajuns copia de pe actul de proprietate si contractul de comodat in original. Pt numele strazii, da, de la primarie luati un istoric al strazilor.
Cu firma respectiva aveti un contract ?
E stipulat in contract ca "se da in avans suma de reprezentand..."?
Firma poloneza
annemona2000
Buna ziua,
Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania.
Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social
Badger
Sunt asociat unic intr-un SRL cu sediul social intr-o locatie pe care doresc sa o schimb si sa mut sediul social al SRL-ului la adresa mea de domiciliu, din ... (vezi toată discuția)