As dori sa stiu daca imi pot retrage actiunea pana in ziua inceperii procesului sau pot face acest lucru numai in prima zi a procesului (prima sedinta la instanta)? Si cum trebuie sa procedez? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Daca s-a achitat si o taxa de timbru cel mai bine este sa faceti o declaratie notariala care sa ajunga la dosar pana la primul termen. In acest caz suma achitata ca si taxa de timbru se restituie in intregime conform Legii 276/2009.
Renuntarea la judecata poate fi facuta pana la inceperea dezbaterilor, fara a exista acordul celeilalte parti litigante.
Ulterior acestui moment procesual, instanta de judecata poate luat act de renuntarea la judecata, daca exista consimtamantul paratului.
Exprimarea acestei pozitii poate fi facuta oral, la termenul de judecata sau in scris.Daca aceasta manifestare de vointa va avea loc dupa comunicarea cererii de chemare in judecata , reclamantul poate fi obligat la cheltuieli de judecata.
E vorba de o contestatie la o decizie a ANRP. Inca nu a inceput procesul dupa cum spuneam. Incepe in cateva saptamani. Vreau in cateva zile sa-mi retrag actiunea. Cam cat m-ar costa cheltuielile de judecata in cazul in care ANRP mi le-ar cere? Cateva milioane, 10, 20 milione? Mai mult de atat? Cam cat ar fi cheltuielile intr-o astfel de situatie? Multumesc!
Anulare contestatie
diana05
buna ziua,
am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)