avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retragere actiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retragere actiune

As dori sa stiu daca imi pot retrage actiunea pana in ziua inceperii procesului sau pot face acest lucru numai in prima zi a procesului (prima sedinta la instanta)? Si cum trebuie sa procedez? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: constantinescu44 , utilizator 17:38, 1 Februarie 2011
fiind in civil puteti sa nu va prezentati iar cererea va fi respinsa ca nesustinuta.
Daca s-a achitat si o taxa de timbru cel mai bine este sa faceti o declaratie notariala care sa ajunga la dosar pana la primul termen. In acest caz suma achitata ca si taxa de timbru se restituie in intregime conform Legii 276/2009.
Renuntarea la judecata poate fi facuta pana la inceperea dezbaterilor, fara a exista acordul celeilalte parti litigante.
Ulterior acestui moment procesual, instanta de judecata poate luat act de renuntarea la judecata, daca exista consimtamantul paratului.
Exprimarea acestei pozitii poate fi facuta oral, la termenul de judecata sau in scris.Daca aceasta manifestare de vointa va avea loc dupa comunicarea cererii de chemare in judecata , reclamantul poate fi obligat la cheltuieli de judecata.

E vorba de o contestatie la o decizie a ANRP. Inca nu a inceput procesul dupa cum spuneam. Incepe in cateva saptamani. Vreau in cateva zile sa-mi retrag actiunea. Cam cat m-ar costa cheltuielile de judecata in cazul in care ANRP mi le-ar cere? Cateva milioane, 10, 20 milione? Mai mult de atat? Cam cat ar fi cheltuielile intr-o astfel de situatie? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru partaj bunuri comune vertigoo vertigoo Taxa de timbru este acceasi in cazul partajarii bunurilor comune ale sotilor, indiferent ca partajul se face in cadrul procesului de divort sau ulterior? ... (vezi toată discuția)
Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Anulare ordonanta prezidentiala domiciliu minor andradabarbu andradabarbu Buna ziua, as vrea sa stiu daca se poate retrage cererea pt stabilirea domiciliului temporar al minorului si daca da cum se poate face? Multumesc (vezi toată discuția)