avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... discernamant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

discernamant

stie cineva daca cu un certificat unde se specifica schizifrenie paranoica poate scapa in germania de frauda etc.astept raspuns
persoanele fara discernamint nu raspund penal, deci exista aceasta posibilitate. plus conditia ca aceasta boala sa fi existat la data savirsirii faptei.

imi este greu sa imi imaginez cum cineva cu aceasta boala poate face o frauda.
daca am inteles bine intrebarea si dedesubtul ei, banuiesc - deci divaghez - ca dvs sunteti posesorul unui certificat de schizofrenie paranoica. si ati savarsit acte de frauda la lege pe teritoriul german. In acest caz, daca ati reusit sa scrieti pe acest site, desi posedati un astfel de cerztificat. inseamna ca dvs cel mai probabil puteti avea discernamant diminuat, sau sporadic, si ca va trebui sa fiti consultat de un medic specialist care sa constate daca faptele de frauda le-ati savarsit in timp ce aveati discernamant sau nu. Numai asa veti putea scapa eventual de invinuirea de frauda, indiferent pe ce teritoriu ati fi savarsit fapta.
Subscriu la cele scrise de Carpatina. Posesorul unui certificat medical, (dat de cine?) de medicii germani, de institutul de medicina legala din Germania in urma unei expertize cerute de instanta,deci de cine ?. ei bine posesorul unui astfel de certificat nu este obligatoriu exonerat de pedeapsa, in fond se poate ispasi si intr-un spital de boli nervoase, deci... si mai ales , daca este vorba de o frauda fiscala, daca exista bunuri ele se pot confisca fara probleme. atentie mare la aceste certificate medicale, daca nu sunt reale, la frauda la lege se mai pot adauga inselatoria, inducerea in eroare a autoritatilor satului in vederea exonerarii de pedeapsa, fals in declaratii si multe multe altele. deci..... luati-va un avocat german foarte foarte bun penalist.
Este necesara,probabil ca in orice legislatie,efectuarea unei expertize medico-legale.
Pentru amanunte consultati un avocat/jurist german,desi cred ca dna consilier "Carpatina" care locuieste si in aceasta tara ,v-a dat un raspuns la obiect
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Iresponsabilitatea , cauza care exonereaza de raspundere penala, nu este atestata numai de un certificat medico-legal, ci si de o expertiza psihiatrica.(obligatorie in cazul omorului deosebit de grav , cat si in momentul in care instanta de judecata are dubii asupra starii de sanatate mentale a inculpatului )

Chiar in urma efectuarii unei asemenea expertize, este posibil sa nu fie dispusa achitarea , cata vreme a existat discernamant in momentul savarsirii faptei . ( in timpul unei boli psihice exista momente pasagere de luciditate ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Lipsa discernamant? dia2120 dia2120 am un frate care a suferit anumite traume in copilarie.a crescut fara tata si a plecat de acasa la munca destul de devreme.a avut 3 tentative de sinucidere si ... (vezi toată discuția)
Discernamant diminuat viorelv viorelv Se poate retine de catre instanta ca si proba un certificat de la medic psihiatru referitor la discernamantul diminuat al faptuitorului la momentul comiterii ... (vezi toată discuția)