avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Discernamant diminuat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Discernamant diminuat

Se poate retine de catre instanta ca si proba un certificat de la medic psihiatru referitor la discernamantul diminuat al faptuitorului la momentul comiterii faptei de ultraj asupra politistului, doar prin amenintare, certificatul fiind emis dupa cateva luni dupa savarsirea faptei, toate probele inclinand spre vinovatia inculpatului, va rog să-mi răspundeți!!!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 08:32, 4 Aprilie 2016
Este discutabila retinerea unui certificat de la medicul psihiatru emis la cateva luni dupa fapta ca proba a lipsei de discernamant,era necesar un certificat medico-legal.
Va, multumesc, cum se poate contesta acest certificat, intamplator la data savarsirii faptei,faptiutorului i-a decedat un membru de familie si se prevaleaza de acest fapt ca si cauza a savarsirii infractiunii de ultraj asupra oamenilor legii veniti la fata locului!
Discernământul diminuat nu înlătura răspunderea penala.
În ziua de astăzi sunt mult mai greu de făcut apărările în privința eficientei rezultatului.
Poate ajuta însă la o pedeapsa cu suspendare.
Va mulțumesc!!!
Se poate ca instanta sa respinga exoertiza cu discernamantul diminuat al faptuitorului, pentru ca nu este relevanta la o infractiunede ultraj, se poate contesta expertiza, unde si in ce mod. Va rog să-mi răspundeți!!!

Alte discuții în legătură

Neexecutarea pedepsei BIGHY BIGHY Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire?Am o matusa care detine niste magazine alimentare.Un angajat a furat din gestiune multa marfa,a fost descoperit ... (vezi toată discuția)
Omor calificat anca negruta anca negruta o persoana incadrata la omor calificat care in urma expertizei psihiatrice a fost declarata cu discernamant, poate fi declarata in urma unei contra- expertize ... (vezi toată discuția)