avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Discernamant diminuat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Discernamant diminuat

Se poate retine de catre instanta ca si proba un certificat de la medic psihiatru referitor la discernamantul diminuat al faptuitorului la momentul comiterii faptei de ultraj asupra politistului, doar prin amenintare, certificatul fiind emis dupa cateva luni dupa savarsirea faptei, toate probele inclinand spre vinovatia inculpatului, va rog să-mi răspundeți!!!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 08:32, 4 Aprilie 2016
Daca conform expertizei medico-legala psihiatrica rezulta ca a avut discernamantul diminuat instanta nu o poate ignora si nici nu o poate respinge.
La individualizarea judiciara a pedepsei se va tine seama si de expertiza.
Important este ca inculpatul sa regrete sincer comiterea faptei si sa se caiasca in fata instantei pentru a primi clemeta.
Va mulțumesc, se poate contesta expertiza dacă este facuta la cateva luni dupa eveniment, in cursul urmaririi penale nu s-a pomenit sau prezentat de catre faptuitor o astfel de expertiza,este facuta cu scopul de a scapa de tragere la raspundere,va rog să-mi răspundeți!!!
Se poate cere o contraexpertiza sau un supliment la expertiza dar expertiza s-a făcut pe baza actelor medicale.
Trebuie sa prezentați argumente pertinente sub aspect medical ca sa se dispună o contraexpertiza.
Aveți dreptul de a apela la avocat pentru a va face un studiu de caz sau sa mergeți sa consultați un medic-legist care este și expert parte conform legii.
Vă mulțumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea pedepsei BIGHY BIGHY Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire?Am o matusa care detine niste magazine alimentare.Un angajat a furat din gestiune multa marfa,a fost descoperit ... (vezi toată discuția)
Omor calificat anca negruta anca negruta o persoana incadrata la omor calificat care in urma expertizei psihiatrice a fost declarata cu discernamant, poate fi declarata in urma unei contra- expertize ... (vezi toată discuția)