avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform noii legi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform noii legi

sunt nascuta pe 9mai 1956, am 34 ani vechime , cand am dreptul la pensie.
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 1 Februarie 2011
1. Pentru o femeie nascuta in mai 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 5 luni iar stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 5 luni.
2. Asadar puteti solicita pensie de limita de varsta in octombrie 2016.
3. Pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare puteti sa solicitati pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani si 5 luni (oct.2011) insa in acest caz veti primi o pensie diminuata cu 45% pentru cele 60 de luni de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta annaconda annaconda Sunt nascuta in data de 21.01.1956, lucrez din 15.09.1978, am nascut trei copii in viata - va rog sa-mi spuneti, conform noi legi a pensiilor cand ma pot ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - care este procentul de reducere a pensiei daca depasesti stagiul complet de cotizare? olymariana olymariana buna ziua. am un stadiu de cotizare de36 ani3 luni ,sint nascuta la 16 05 1956 si doresc sa depun actele pentru pensie anticipata s-au anticipata partial dar ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata anca31 anca31 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma consilia intr-o problema pe dreptul muncii. In luna aprilie 2011 voi implini 55 de ani. Mentionez ca in acest moment ... (vezi toată discuția)