avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Sunt nascuta in data de 21.01.1956, lucrez din 15.09.1978, am nascut trei copii in viata - va rog sa-mi spuneti, conform noi legi a pensiilor cand ma pot pensiona la limita de varsta. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 16 Martie 2011
1. Pentru o femeie nascuta in ianuarie 1956 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 4 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Actuala lege nu mai prevede reducerea varstei standard de pensionare in functie de numarul de nasteri.
3. Asadar va puteti pensiona de limita de varsta in luna mai 2016.
4. Deoarece aveti indeplinit stagiul complet de cotizare puteti solicita pensie anticipata partiala in luna mai 2011 (la varsta de 55 de ani si 4 luni). Pe perioada celor 5 ani de anticipare veti avea pensia diminuata cu 45%..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie conform noii legi buzaianugeorge buzaianugeorge [i]sunt nascuta pe 9mai 1956, am 34 ani vechime , cand am dreptul la pensie. VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)
Pensionare SzegediEva SzegediEva Buna ziua! Am 55 ani in 1o.sept. Sont profesor. Din 1976 lucrez in invatanant incontinuu. Cand pot sa cer pensionare si la ce fel sunt indreptatit? Cu ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata anca31 anca31 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma consilia intr-o problema pe dreptul muncii. In luna aprilie 2011 voi implini 55 de ani. Mentionez ca in acest moment ... (vezi toată discuția)