avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act administrativ pe legea 10/2001 - pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act administrativ pe legea 10/2001 - pt avansati

Tatal meu are o casa in Pitesti (el cu 2 frati) …. In 1986 odata cu exproprierile i-a luat o parte din teren (fara vreo dovada scrisa) dar i-a dat in compesare prin imprumut o bucata de teren langa casa dar in cealalta parte a unui proprietar expropriat (s-a dat compensare teoretica, prin vorba, singura forma scrisa este o cerere din 1987 a unei cereri aprobate de inchirierea terenului pt cultivare – fara termen limita) – statul roman de pe atunci a zis ca i-a luat o parte din terea dar ii da pe cealalta in compensare, dar o da cu imprumut, neexistand alta forma pe atunci. In 1987 s-a obtinut autorizatia de constructie a unui gard de “prefabricate de beton” in care se mentioneaza respectarea limitei propritatii si a terenului inchiriat (autorizatie de contructie legala si aprobata) … si pe sub teren s-au tras si niste utilitati legale …Acum, in 2008, vechiul proprietar expropriat a castigat prin proces terenul expropriat …. Si ne-a dat in judecata pt a darama gardul (el mentioneaza gardul construit abuzit – in 2009 deoarece stiam noi ca o sa ni-l ia)
…………………….………..
Conform Legii 10/2001 art. 10 alin. 3 „se restituie în natură terenurile pe care au fost ridicate construcţii neautorizate conform legii după data de 1 ianuarie 1990, precum si construcţii uşoare sau demontabile” ... prin interpretarea Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii gardul din prefabricate de beton precum şi branşamentele subterane reprezintă o „construcţie” în sensul articolului de lege mai sus menţionat ... deci primaria si instanta trebuiau sa dispuna conf art 2 “În cazul în care pe terenurile pe care s-au aflat construcţii preluate în mod abuziv s-au edificat noi construcţii, autorizate, persoana îndreptăţită va obţine restituirea în natură a părţii de teren rămase liberă, iar pentru suprafaţa ocupată de construcţii noi, cea afectată servituţilor legale şi altor amenajări de utilitate publică ale localităţilor urbane şi rurale, măsurile reparatorii se stabilesc în echivalent” … procesul castigat de celalalt cu Primaria a fost un “secret” – noi nu am aflat pana in 2009 … nu am fost chemat ca martori, parti – desi am fost mentionati in process (s-a discutat de terenul ocupat de tatal meu – doar ca nu ne-a intrebat nimini nimic)
…………………………………
Noi am procedat asa:
Am facut intampinare , cerere de chemare in garantie a Primariei pt toate cheltuielile si cerere reconventionala de anulare a actului prin care primaria a dispus restituirea in natura… la ultimul termen instanta a dispus suspendarea procesului prin care am fost dati in judecata pana la judecarea celui privind cererea reconventionala prin care acum noi cerem anularea actului administrative de restituire in natura…

Si inca ceva: pe expertiza terenului in procesul din 2008 nu apare nici o constructie pe el (asa reiese din hotararile definitive) …

Iar cei de la Primarie in timpul procesului au spus “nu cunoastem daca gardul este construit cu autorizatie” (un an mai tarziu am cerut noi la aceeasi primarie si ne-a dat chiar o copie) …. Ma gendeam sa bag si plagere penala pt marturie mincinoasa expertului si neglijenta in serviciu celor de la Primarie…

As putea cere ca primaria sa nu fie reprezentata de cei de la serviciului juridic impotriva mea deoarere eu am depus plangere penala impotriva lor?

As putea cere suspendarea procesului pana la solutionarea cauzei privind marturia mincinoasa a expertului ? (motiv de cerere a REVIZUIRII)

CE AR MAI FI DE FACUT?

CEVA PE DREPT EUROPEAN?
Cel mai recent răspuns: Sinescu Vasilichia , Expert judiciar 22:44, 5 Februarie 2011
Ca expert apreciez constructiile edificate de dv ca fiind usoare si FACILdemontabile .Inteleg ca proprietarul si-a redobandit terenuL dansului SI PRIMARIA A PROCEDAT CORECT in aplicara lg 10/2001,conform normelor de aplicare. Am inteles din topic ca terenul l-ati avut exclusiv pentru folosinta agricola. si atunci?,,,Fostului proprietar trebuie sa-i respectati proprietatea .La fel si dv va puteti valorifica prin demersuri adm si juridice dreptul asupra terenului dv.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar carea introdus in instanta civila marturie mincinoasa Mircea Razvan Mircea Razvan Am pierdut definitiv pe vechiul cod, la fond, apel si recurs, un proces de revendicare imobiliara , de daune aduse pentru degradarile peretilor casei ... (vezi toată discuția)
Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Hotar teren - vecin rautacios florentin86 florentin86 Buna seara, sunt in posesia unui teren intr-o zona plina de loturi de teren in care abia se incep constructiile, am construit cu autorizatie un gard din placi ... (vezi toată discuția)