avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz de clauza viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz de clauza viagera

Buna ziua!
Din discutiile purtate am inteles ca situatia este urmatoarea:
Un baiat mosteneste prin testament de la bunica lui un apartament cu clauza viagera referitoare la tatal acestuia. Baiatul implineste 18 ani shi intra in drepturi depline asupra imobilului. Intre timp tatal vinde celelalte imobile (dobandite de acesta tot prin mostenire) si se muta in apartamentul baiatului.
Problema: Baiatul este plecat doua luni cu doua luni la munca in Germania. Tatal in romania se bucura (poate prea mult) de o pensie dar nu plateste utilitati/impozit/etc. Baiatul a platit la ENEL ultima data 2000RON+penalizari, Congaz3500+penalizari, impozit, etc.

Ce credeti ca se poate face intr-o asemena situatie?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 19:14, 7 Februarie 2011
formzq a scris:
Un baiat mosteneste prin testament de la bunica lui un apartament cu clauza viagera referitoare la tatal acestuia

clauza este ceva in genul: "obligatia de ai asigura conditiile si cele necesare unui trai decent"


tudorioan a ascris:
Ce inseamna a asigura un trai decent trope_doi?

Ce inseamna “tari decent”? Printre altele – in functie de situatia respectiva - si… electricitate, gaz, caldura…

De n-ar fi asa… de ce se plang 90% dintre romani ca nu pot duce un trai… decent pentru ca raman fara bani dupa ce-si platesc utilitatile? :)


Lipsesc destule date pentru ca raspunsurile sa fie la obiect - e imposibil de individualizat speta, obiectiv
Dar situatia pare cam asa: acum apartamentul e pe numele baiatului (i-a fost lsat prin testament) iar utilitatile pe numele tatalui... Cand o fi… iar schimba actele pentru furnizare utilitati…
trope_doi, atentie... te-ai bagat in seama intr-o discutie care nu are nicio chestie cu saracia endemica din Romania, pe care incerci sa o pui pe "tapet". Altfel, ar trebui sa intelegi corect faptul ca cel care consuma trebuie sa si plateasca, chiar daca contractantul nu este in tara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere carmena_iasi carmena_iasi Ce tip de contract de intretinere este mai sigur? contract de intretinere cu habitatie viagera sau contract de intretinere cu drept de nuda proprietate? Mie nu ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager Bachus20 Bachus20 Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a ... (vezi toată discuția)
Ce pot face ca sa nu pierd casa? cristina09_aaa cristina09_aaa acum 8 ani am cumparat o donatie mai precis un apartament cu 2 camere cu uzufruct viager.In actul de donatie ,donatoarea specifica urmatoarele: am dobandit ... (vezi toată discuția)