avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Buna seara .
Am urmatoarea intrebare: Asociatia de proprietari este formata din 2 scari. Una din scari are un spatiu inchiriat. Banii obtinuti sunt folositi doar de scara respectiva. Este corecta decizia administratorului ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:28, 1 August 2011
depinde...;) De exemplu, din legea 175/2010 reiese ca;
„Art. 13. — Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial intr-un raport afisat la avizierul asociatiei de proprietari.”

acum trageti singura concluzia...:yes:



Depinde foarte mult care sunt deciziile la nivel de asociatie. Se prea poate ca fiecare scara sa fie cu cheltuielile ei si atunci, logic, si veniturile sunt la fel.
Dupa lege, asa cum a fost prezentat paragraful, din acei bani se fac reparatii pentru ambele scari, dar, repet, totul depinde de hotararile luate anterior.
Este corecta decizia de a repartiza veniturile obtinute din inchiriere pe scara care are din constructie acel uscator.
Proprietarii de pe o scara, asa cum s-a intamplat la noi, au renuntat la folosirea uscatorului si acesta a fost inchiriat. Proprietarii de la scara alaturata nu au vruit sa fie inchiriat uscatorul si l-au folosit in continuare ca uscator al scarii lor.
Asa ca nu se poate sa le ai chiar pe toate, adica si bani pe chirie si uscatorie in acelasi timp.
Legal nu este corect.Venitul obtinut apartine asociatiei si nu a unei singure scari.:rtfm::closedtopic:=D>
@ogra, si dumneata confunzi marfa cu ambalajul?
Din motivul ca suntem dotati cu ratiune si oarece inteligenta putem face distinctie intre venituri si cheltuielile pe fiecare scara din imobilul pus in discutie de autoarea topic-ului.
Uite, atat @Armenteros cat si @adriantot au venit cu exemplificari concrete, dar hai ca mai vin eu cu unul: asociatia noastra are mai multe blocuri distincte; pe unul dintre ele este montata o antena GSM; cine sunt beneficiarii chiriei, toata asociatia sau numai blocul cu pricina?
Oricum autoarea topic-ului intreaba daca este corecta decizia administratorului. Eu zic ca nu este decizia acestuia. Sunt altii care decid, acesta executa!

Alte discuții în legătură

Drept financiar uscatorii katy76 katy76 Buna ziua. O asociatie de proprietari are in componenta 6 scari de bloc. Trei dintre acestea au uscatoriile la parterul blocului, celelalte trei la ultimul ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)
Venituri din reclame, etc. ogra ogra Avand in vedere art 13 din Legea nr.230/2007 considerati legala ca la o asociatie de proprietari compusa din mai multe imobile veniturile din reclame etc. sa ... (vezi toată discuția)