avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nedumerire bilant contabil sfarsit de an financiar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nedumerire bilant contabil sfarsit de an financiar

Buna ziua,

Sunt asociat intr-o societate(25%) din anul 2005 si pana acum, administratorul nu mi-a dat la semnat nici un act legat de veniturile firmei pe anii anteriori(presupun ca e vorba de un bilant contabil), pentru a lua la cunostinta despre situatia financiara a firmei.

Doresc sa stiu daca el este obligat prin lege sa faca acest lucru, si anume sa prezinte asociatilor bilantul contabil la sfarsit de an pentru semnare.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CONTECS EXPERT TOTAL SRL , Contabil 00:07, 25 Aprilie 2008
Administratorul semneaza bilantul, declaratiile si alte documente catre finante. Dar nu ati facut niciodata adunarea generala ??
La bilant se anexeaza si hotararea AGA referitoare la repartizarea profitului.:O
Poate societatea nu a desfasurat activitate si atunci s-a depus doar o declaratie pe proprie raspundere.
Nu am facut niciodata adunarea generala. Nu am primit niciodata dividende....acum suntem si certati si doream sa stiu ce ilegalitati a facut fata de mine.
jacuzzi a scris:

Nu am facut niciodata adunarea generala. Nu am primit niciodata dividende....acum suntem si certati si doream sa stiu ce ilegalitati a facut fata de mine.

Incercati sa rezolvati proplema pe cale amiabila.
Ok.
Multumesc de sfaturi :)
Cel mai usor sa vedeti daca a semnat in locul dvs: Depuneti la Registrul Comertului o cerere prin care sa va elibereze un duplicat al dosarului de bilant (spuneti ca l-ati pierdut) si asa vedeti si situatia societatii. Sau faceti cererea la Administratia fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere bilant 2007 bogdanc bogdanc buna ziua, am si eu o nedumerire sunt asociat 50% intru-un srl cu 2 asociati din care unul este si administrator. bilantul pe anul 2007 fost depus la ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii asociatilor bogdanc bogdanc buna ziua un srl cu doi asociati 50-50 procent din firma din care unul este si administrotor. asociatul administrator refuza sa convoace adunarea ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit societate BBADIE BBADIE Buna seara , Sunt actionar la un SRL si detin 30% din capitalul social .Nu am fost convocat si deci nu am semnat o hotarare AGA de repartizare a profitului ... (vezi toată discuția)