avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa capacitate procesuala folosinta parat (decedat) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa capacitate procesuala folosinta parat (decedat) + mod de a identifica eventuali msotenitori

Buna ziua,
va supun atentiei urmatoare speta:
bunicii mele i s-a anulat o actiune de autenticare a unui act de vanz-cump sub sematura privata (incheiat in 1966) pe exceptia (ridicata din oficiu de catre instanta) a lipsei capacitatii de folosinta a paratului care era decedat din 1982 (reiese din raspunul de la Serv Evidenta Populatie Bucuresti).
Mentionez ca vanzatorul dobandise terenul prin mostenire, nu a avut copii, iar sotia sa a decedat la randul ei.
Pentru a avea un parat, ar trebui sa identific eventualii mostenitori din clasele subsecvente II-IV.
Care ar fi procedura de gasire a eventualilor mostenitori din clasele subsecvente: 1. printr-un notar public sa verifice daca s-a dezbatut succesiunea dupa de cuius (paratul decedat in speta de mai sus) sau
2. printr-o cerere adresa seviciului comunitar de evidenta populatiei sa caut alti mostenitori din clasele II-IV daca au existat sau mai exista?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avran Razvan - Cabinet Avocat , Avocat 12:38, 3 Februarie 2011
Cred ca in primul rand trebuie sa faceti o adresa catre Camera Notarilor publici si sa solicitati sa vi se comunice daca a avut loc dezbaterea succesiunii dupa cele 2 persoane indicate.In functie de acest raspuns veti vedea ce faceti mai departe.

succes
av. Ileana Schwarz
Va multumesc mult.
Cu deosebita stima,
Avram Razvan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare act vanz-cump sub semtura privata + lipsa capacitate procesuala folosinta parat Avran Razvan - Cabinet Avocat Avran Razvan - Cabinet Avocat Buna ziua, cu deosebita stima membrilor acestui forum va supun atentiei o speta: Bunica mea a cumparat o suprafata de teren prin act sub sematura privata ... (vezi toată discuția)
Speta neexprimarea optiunii succesorale cristimar cristimar Speta e urmatoarea : am ingrijit pe cineva ,o ruda ce nu putea semna documente din motiv ca era bolnava psihic,dupa deces doi mostenitori au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa bunicul robertinom robertinom Buna ziua, In anul 1958, bunicii mei au cumparat prin chitanta de mana ingregistrate la notariatul de stat un teren de 400mp in indiviziune, ei nu au fost ... (vezi toată discuția)