avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum procedez legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum procedez legal?

Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata care incepe cam asa: Tatal meu a divortat de mama cand eu aveam varsta de 10 ani iar fratele meu 12, in urma divortului am ramas amandoi cu mama urmand ca tatal nostru sa ne plateasca pensie alimentara ceea ce a si facut. binenteles ca acesta s-a casatorit , s-a mutat intr-o alta localitate si mai are cu actuala sotie inca 3 copi, binenteles ca pastram legatura fiecare suntem la casaele noastre dar cei trei au fost ajutati sa-si cumpere apartamente (binenteles ca acest lucru nu are nici o relevanta) dar ceea ce ma intereseaza pe mine este urmatorul lucru. Avand in vedere ca el are impreuna cu actuala sotie un apartament in centrul localitati Brasov. Ma intereseaza cum procedez in cazul decesului acestuia avand in vedere ca sotia lui nu ne agreaza ar vrea sa vanda iar bani sa ii dea celor trei frati, binenteles ca notarul nu are de unde sti ca mai exista 2 copii in jud Olt. Stiu ce drepturi am firesc ar fi ca jumatate din propietate sa-l detina ea iar cealata jumatate sa se imparta in 6 parti egale bun, cum procedez sa nu poata vinde fara noi, stiu ca tatal meu tocmai de aceea nu doreste sa faca acte pentru ca si noi sa avem dreptul, recunosc ca a fost foarte apropiat de mine si ca am discutat deseori aceasta problema, nu le poate spune celorlalti pentru a nu-si supara sotia si pe ceilalti frati. Cum procedez ca vanzarea sa nu aibe loc fara noi, cum procedez ca si notarul care intocmeste actele sa nu incheie contractul. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 16:56, 2 Februarie 2011
În cazul decesului părintelui dumneavoastră mergeţi şi faceţi o declaraţie de acceptare a succesiunii în termen de 6 luni de la deces. Declaraţia va fi înregistrată în registrul naţional de opţiuni succesorale pe care orice notar e obligat să-l consulte înainte de a dezbate o moştenire. Astfel, notarul care va instrumenta dosarul de succesiune va vedea că defunctul mai are şi alţi copii şi în lipsa acestora va refuza dezbaterea succesiunii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)