avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantii - angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantii - angajat

Buna ziua!
In cazul in care un angajat nu este gestionar, se poate retine sume din salariu cu titlu de garantie? Care act normativ prevede?
Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 08:30, 3 Februarie 2011
Un sofer care cara marfa are gestiunea marfii transportate fara sa fie si gestionar. I se poate opri garantie materiala.
Multumesc pt timpul acordat.
Am mai ramas cu o nelamurire, daca nu au calitatea de gestionar (nu dorim sa trecem in fisa postului, din cauza cumulului de functii, pt cavor remuneratie si pt functia de gestionar) atunci nu putem face nici contract de garantie materiala (sau se poate?, dar modelele vazute de mine toate au fost de gen angajator cu salariat-gestionar) si cum putem retine aceste garantii?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
hajnyci, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii materiale Zetu Elena Zetu Elena In ce conditii unei persoane încadrată într-o unitate pe post de muncitor,i se poate reţine o garanţie din salariul său pentru faptul ca ţine BENEVOL ... (vezi toată discuția)
Garantii materiale crisandra crisandra Buna ziua! Am lecturat L.22/1969 pentru a redacta un contract de garantii materiale si a retine din venitul salariatilor-gestionari garantia aferenta, dar ... (vezi toată discuția)
Retinere garantii altor salariati decat gestionarii brendissima brendissima In conditiile art. 10 din legea 22/1969, pot retine unor salariati precum agentii de vanzari si altii care gestioneaza bani garantii materiale, la fel ca ... (vezi toată discuția)