Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Cu toti stim ca denuntarea CCMN a fost facuta de Alianta Confederatiilor Patronale din Romania in data de 30 noiembrie 2010.
Valeriu , intrebarile puse de tine au raspuns in primele pagini ale acestui topic ... faptul ca , Cartel Alfa face aceasta precizare dupa ce marea majoritate din noi am sustinut-o inseamna ca undeva exista o problema .. haosul legislativ care genereaza astfel de probleme continua sa existe si in legea nr.62/2011.
1. Prin intrebarile mele voiam sa inteleg de ce nici Ministerul Muncii si nici Cartel Alfa nu spun cine a denuntat CCMUNN. De ce se feresc sa spuna numele ACPR?
2. Ceva e dubios si miroase urat in toata treaba asta!
Acest lucru nu a mirosit frumos de la inceput de cand s-a lansat suspiciunile referitoare la denuntare ...prin anuntul facut , Cartel Alfa emite ipoteza nerecunoasterii denuntarii CCMN de catre ACPR ... posibil ca juristii Cartelului alfa si-au dat seama prea tarziu sau exista ipoteza lansarii pe piata a ideii aplicabilitatii in continuare a CCMN care reglementeaza anumite drepturi care nu sunt prevazute in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate.
CNS Cartel -Alfa va face cunoscute urmatoarele:
"Contractul Colectiv de Munci Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, este valabil pana la data de 29.12.2011, deoarece nu a fost denuntat cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat de niciuna dintre parti- asa cum sunt definite partile de art. 14 din Lg. 130/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare- si cum prevede art 4 alin. (2) CCMUNN."
Eu personal astept sa se pronunte instanta de contencios administrativ si consider ca numai o instanta de judecata se poate pronunta (IN BAZA TUTUROR PROBELOR ) cu privire la valabilitatea/nevalabilitatea CCMUNN.
Faptul ca aceasta Confederatie sindicala emite un comunicat destul de tardiv despre valabilitatea sau nevelabilitatea acestui CCMN ridica mari semne de intrebare ... lasand la o parte ca o parte din membrii acestei confederatii citesc mesajele postate pe acest forum ...:-/