avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

in ce conditii poate o mama care peste o luna intra in concediu pentru cresterea copilului sa pastreze un contract de colaborare (ea fiind profesoara) cu o scoala postliceala privata, astfel incat sa nu-i fie afectat venitul de la stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 3 Februarie 2011
Nu exista exceptie in acest sens.
In perioada in care se beneficiaza de indemnizatia de crestere copil, nu poate exista in paralele nici o forma de venit supus impozitului pe venit.
sfinx a scris:

in ce conditii poate o mama care peste o luna intra in concediu pentru cresterea copilului sa pastreze un contract de colaborare (ea fiind profesoara) cu o scoala postliceala privata, astfel incat sa nu-i fie afectat venitul de la stat?

Nu se poate realiza venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC ... in caz contrar, plata acesteia se suspenda. Situatie aplicabila in cazul in care copilul nu a implinit varsta de 1 an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.
Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra cu contract de colaborare? vallihullea vallihullea buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului, mai exact in perioada in care nu am primit inca indemnizatia copilului si nici alocatia (mi-am depus doar ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil anculita anculita Buna ziua! as vrea sa stiu daca dupa nasterea copilului pot intra in concediu crestere copil doar de la scoala de stat unde predau si sa lucrez in continuare ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare in timpul ccc Ioana_Albu Ioana_Albu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt mama unui copil de 9 luni, in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani. As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)