avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua! as vrea sa stiu daca dupa nasterea copilului pot intra in concediu crestere copil doar de la scoala de stat unde predau si sa lucrez in continuare pe contracte de colaborare cu o firma de traduceri si o scoala particulara. Este legal sa lucrez in timpul concediului, sau va trebui sa ma intorc si la scoala de stat pt a nu pierde celelalte contracte?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 10 Octombrie 2014
Atat timp cat sunteti in CCC nu aveti dreptul sa obtineti venituri din salarii, activ independdente sau din activ agricole. Toate acestea intra in baza de calcul a indemnizatiei de CCC.
Daca realizati astfel de venituri, atunci se suspenda plata indemn de CCC. Puteti insa sa solicitati plata stimulentului de insertie.
art.16 din OUG 111/2010:
...
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.


Prin urmare, in perioada CCC puteti realiza venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic (3000 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare concediu crestere copil aledeea22 aledeea22 Buna ziua. Sunt in concediu crestere copil din iunie 2014, optand pentru 2 ani de concediu. Intrebarea mea este: daca am gasit de lucru intre timp, cum ar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua , m-ar interesa ce venituri pot avea fara a mi se suspenda indemnizatia de crestere a copilului? O alta exceptie in acest sens din OUG nr. 111/2010 ... (vezi toată discuția)
Pot obtine venituri din salarii in timpul concediului pentru crestere copil? nyuszlinda nyuszlinda buna ziua, in cocediu de maternitate ce activitati si cu cate ore se pot efectua, fara a pierde vreau leu din banutii de 800 ron? (vezi toată discuția)