avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scadere procente incalzire?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scadere procente incalzire?

in topic am gasit cateva referiri privitoare la apartamentele aflate la colturile blocului,cele de la ultimul etaj si parter- acestora li se scad cateva procente pt agentul termic / caldura mai exact.

ma intereseaza daca sunt obligatorii aceste scaderi pentru respectivele apartamente, cate procente se scad mai exact

aceste scaderi trebuie sa se evidentieze si in lista de plata,nu?

nu avem repartitoare. banuiesc totusi ca nu se poate face reducerea.

in al doilea rand de idei , pe casa scarii si in uscator s-au debransat caloriferele.

unul din apartamentele aflate la etajul 1 sunt deasupra holului intrarii in casa scarii

iar un al al doilea ap deasupra uscatorului. Acestia se plang ca nu au caldura in casa suficienta datorita plafonului holului intrarii in scara.

celalalt are igrasie din cauza umezelii din uscator . in uscator este spart geamul, rama este rupta din toc , si nimeni nu este de acord sa/l puna fiindca uscatorul nu este folosit decat de un vecin de la parter. corect ar trebui sa contribuie toti.

in concluzie unde am vrut sa ajung? si cei de la etajul 1 respectiv cele doua apartamente ar dori scaderea unor procente la caldura , chiar daca au apartamentul incadrat.

ce este de facut .
in calitate de viitor administrator
incerc sa rezolv cat de cat problemele acestei scari , asteptand niste raspunsuri de la o contestatie trimisa administratorului din data de 27 in a.c, si sa iau cum se zice cat de cat fraiele in mana , ca sa fim toti pt unul si unul pt toti.

nici nu stii cum sa o dai si cum sa/i multumesti pe toti.

trebuie facut alt acord de asociere ,la desprinderea de asociatia-mama.?

Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters122354, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:54, 3 Februarie 2011
multumesc tuturor care au avut intentia sa-mi raspunda referitor la scaderea procentelor la caldura am gasit raspunsul tot in topic, cautand mai amanuntit.

ramane valabila intrebarea referitoare la acordul de asociere
V-am mai raspuns ca la o desprindere din asociatia-mama se infiinteaza o noua asociatie de proprietari de la A la Z pentru obtinerea personalitatii juridice.

Despre al cui acord de asociere vorbiti? Al celor care pleaca sau al celor care raman?

Caldura, la blocurile fara repartitoare se repartizeaza, de principiu, pe cota-parte indiviza fara nicio reducere.
Daca adunarea generala hotaraste sa faca reducere o poate face si in procentele pe care le doreste. Totul e sa incasati, in final, intreaga factura pe care o aveti de plata la furnizor.
acordul de asociere pt cei care pleaca/ respectiv pt noua asociatie.

am fost intrebata de locatari , daca isi pot face calculul SETpe apartament, si daca li se iau in considerare aceasta la intretinere ,chiar daca majoritatea proprietarilor nu au facut SET-ul pe aprtament.

BANUIESC CA SE FACE PE SUPRAFATA UTILA CALCULUL AGENT TERMIC. in acest caz nu se ia in considerare SET-ul pt un apartament, nu?

NU AVEM REPARTITOARE

ADMINISTRATORA LE-A RASPUNS CA NU SE POATE , FIINDCA ESTE LA COMUN AGENTUL TERMIC

dar se poate face calculul pe suprafata termica a unui apartament de catre cineva autorizat chiar si pt numai un apartament?

atunci se ia in considerare la plata intretinerii?

MULTUMESC
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ContSters122354, utilizator
Acordul de asociere pentru cei care pleaca este unul din documentele care compun dosarul de infiintare a noii asociatii de proprietari.

Daca vreti sa personalizati valoarea caldurii pentru fiecare apartament, puneti-va repartitoare, daca nu vreti, atunci impartiti caldura in functie de cota-parte indiviza, fara a face favoruri de calcul unora in defavoarea altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura pentru ultimul etaj ContSters122354 ContSters122354 CEI DE LA ULTIMUL ETAJ AL UNEI SCARI (BLOC) IN FUNCTIE DE ORIENTARE SAU NU AU REDUCERE LA INTRETINERE 10% ? SAU IN FUNCTIE DE CE SE APLICA ACEASTA REDUCERE ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli incalzire 123321123 123321123 repartizarea cheltuielilor cu incalzirea se face dupa set sau cota parte indiviza? (vezi toată discuția)
Caldura impartita pe set magdarossi magdarossi Buna seara, cine ma poate indruma cum sa calculez caldura pe suprafata echivalenta termica la unele apartamente, unde proprietarii au scos calorifere din ... (vezi toată discuția)