avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Datorie la sanatate PFA suspendat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Datorie la sanatate PFA suspendat

Am un PF suspendat pe 3 ani.Dupa ce l-am suspendat mi-a venit de la sanatate de plata 1300 de lei baza si 1400 penalitati.Nu am semnat niciun contract in prealabil cu ei.Nu am beneficiat de nimic.Imi vin titluri executorii acasa cu sentinta de plata.Mi-au blocat un cont cu 2400 lei in care primeam indemnizatie crestere copil.Sunt obligata sa platesc?Ce as putea face tinand cont de faptul ca este suspendat PF-ul si nu voi mai incepe activitate pe el.Acum nu am niciun venit,ce se intampla cu titlurile executorii?Ma pot obliga cu ceva?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 12:37, 3 Februarie 2011
Trebuie sa platiti. Ati intrat deja in procedura de executare silita.Chiar daca PFA a fost suspendat, contributia la sanatate se plateste pe termenul de prescriptie fiscala de 5, iar la debit de adauga accesorii(penalitati de intarziere).
Nu trebuia sa aveti contract cu casa de asigurari.Ca urmare a protocolului incheiat intre casele de asigurari cu Administratia financiara, ati fost gasita cu venituri impozabile in ultmii 5 ani, venituri la care de platesc contributii la sanatate, conf, Legii 95/2006, art. 211-216 si 257 precum Ordinul CNAS 617/2007 cu modificarile din ianuarie 2011.
Executarea silita se poate suspenda cu plata unei mici parti din suma totala si aveti posibilitatea sa faceti o cerere la casa de asigurari pentru plata esalonata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond sanatate dividende enachemariana_2007 enachemariana_2007 Buna ziua. Asociatul unei firme este pensionar,salariat pe firma cu 2 ore si ridica si dividende.Trebuie sa plateasca fond de sanatate pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Contributii cas din dividende moisescudorin moisescudorin Buna ziua Am primit o instiintare de la CAS ca nu am platit contributia catre ei(din dividende obtinute de mine in 2007) Aceasta instiintare este facuta cu ... (vezi toată discuția)
Contributia benevola la asigurarile de sanatate iprss iprss Din luna octombrie 2014 am ramas fara loc de munca, nu sunt somer( poate gasesc de lucru), iar pensionarea se poate face dupa 2 ani. As vrea totusi sa platesc ... (vezi toată discuția)