avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu cotizare pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu cotizare pentru pensie

Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema ce mi se pare confuza.Sunt pensionara de aproape 1 an , m-a intrigat faptul ca pensia este cu mult mai mica decat m-am asteptat si am remarcat ca pe decizia de pensionare stagiul de cotizare incepe cu anul 1970,an in care eu aveam doar 10 ani si evident ca nu lucram si se termina in anul 1992 .De fapt eu am muncit din 1978 pina in anul 2010.Unde pot sa solicit o adeverinta din care sa rezulte stagiul de cotizare corect pentru a cere recalcularea pensiei? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:02, 23 Februarie 2011
johanna 10, si eu am primit dec. de pensionare in decembrie 2010 si aceleasi date sunt mentionate si in actul meu - "1970/1992", in 1970 eu fiind eleva la liceu...
Perioada 01.07.1970 - 01.04.1992 este perioada pentru care se valorifica automat sporul de vechime, conform art. 164, alin. (3) si alin. (4) din Legea nr. 19/2000.

In mod evident, nimeni nu v-a valorificat perioadele in care n-ati lucrat. Solicitati casei teritoriale de pensii sa va comunice buletinele de calcul aferente deciziei de pensie, din "date privitoare la activitatea in munca" veti vedea veniturile si perioadele valorificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri privind valorificarea la pensie a perioadelor in care am beneficiat de ccc si in care am lucrat in grupe de munca Ioana-S Ioana-S Sunt femeie, nascuta in februarie 1963 si citind Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, nu-mi sunt clare anumite aspecte. 1. In ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 263/2010 - recalcularea pensiei de invaliditate anca_mariette anca_mariette sunt pensionara invaliditate gr. III am realizat dupa data pensionarii stagii de cotizare cf. drepturilor - progr. 4 ore Cu scopul constatarii ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil EFRAIM EFRAIM In anul 2004 am fost pensionat medical gradul III .La acea data,in anul 2004, avem stagiul de cotizare de 33 ani.Ulterior conform prevederilor legii am lucrat ... (vezi toată discuția)