Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema ce mi se pare confuza.Sunt pensionara de aproape 1 an , m-a intrigat faptul ca pensia este cu mult mai mica decat m-am asteptat si am remarcat ca pe decizia de pensionare stagiul de cotizare incepe cu anul 1970,an in care eu aveam doar 10 ani si evident ca nu lucram si se termina in anul 1992 .De fapt eu am muncit din 1978 pina in anul 2010.Unde pot sa solicit o adeverinta din care sa rezulte stagiul de cotizare corect pentru a cere recalcularea pensiei? Multumesc!
johanna 10, si eu am primit dec. de pensionare in decembrie 2010 si aceleasi date sunt mentionate si in actul meu - "1970/1992", in 1970 eu fiind eleva la liceu...
Perioada 01.07.1970 - 01.04.1992 este perioada pentru care se valorifica automat sporul de vechime, conform art. 164, alin. (3) si alin. (4) din Legea nr. 19/2000.
In mod evident, nimeni nu v-a valorificat perioadele in care n-ati lucrat. Solicitati casei teritoriale de pensii sa va comunice buletinele de calcul aferente deciziei de pensie, din "date privitoare la activitatea in munca" veti vedea veniturile si perioadele valorificate.