avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

În cazul unui program de lucru de 12 ore/zi, adică 36 de ore lucrate pe săptămână, după care se acordă un repaus de 3 zile libere consecutive, situaţie în care cele 168 de ore (lucrate pe parcursul unei luni de zile) sunt lucrate în 14 zile şi nu în 21 de zile, care este modalitatea de calcul a concediului de odihnă în cazul de faţă?
Concediul de odihnă se acordă în funcţie de câte ore se lucrează pe zi sau durata lunară a acestuia este aceeaşi, indiferent de numărul orelor lucrate pe zi. Daca puteţi, vă rog foarte mult să-mi menţionaţi si articolele de lege după care să mă pot ghida.
Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 12:37, 3 Februarie 2011
Buna ziua
Codul muncii

Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu. (O.U.G. nr. 65/2005)
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu concediu de odihna Bucklucica Bucklucica Buna seara! Situatia pe care vreau sa o expun este urmatoarea: sunt insarcinata in 36 de saptamani, am fost in concediu medical avand sarcina cu risc din luna ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna Dinush Dinush Avem un angajat care a fost angajat cu timp partial de 2 ore din data de 14.08.2006. In acest timp pana in prezent doar 8 zile de concediu de odihna a efectuat ... (vezi toată discuția)