avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul salariu concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul salariu concediu de odihna

Buna seara! Situatia pe care vreau sa o expun este urmatoarea: sunt insarcinata in 36 de saptamani, am fost in concediu medical avand sarcina cu risc din luna martie pana la prenatal.Am avut functie de conducere, fiind trecute in CIM urmatoarele sporuri: conducere, vechime, toxicitate.In afara de astea, am avut spor de CFP.Am facut cerere sa mi se plateasca banii de concediu de odihna pentru anul asta si mi s-a spus ca voi beneficia de toate zilele, nu mi se taie nimic.Cu toate astea am luat mult mai putini bani decat salariul tarifar.Va rog sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc cum se calculeaza indemnizatia de CO si care ar putea fi motivul pentru care am luat putini bani si nu cum luam de obicei, atata timp cat mi s-a spus ca nu mi se taie nicio zi din CO...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:23, 6 Septembrie 2009
Veti intelege raspunsul la intrebare daca va redau din Codul muncii:
Art. 145. - ”(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.” (O.U.G. nr. 65/2005)
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna camellia_camy camellia_camy Buna ziua, As dori sa stiu si eu modul de calcul al concediului de odihna deoarece se desfiinteaza postul si nu am luat pe acest an decat 6 zile din 21 .Va ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna bunraku bunraku Dupa ce perioada(zile,luni) de la angajare am dreptul la concediu de odihna? In speta, sunt angajat de la 01.07.2009. Daca angajatorul spune ca primele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)