avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
recurg la aceasta solutie pentru ca nu reusesc sa gasesc raspunsuri la intrebarile care le am
sunt casatorita in romania cu un roman
locuim amandoi in franta dar vrem sa divortam amiabil
eu ma intorc in romania luna viitoare
intrebarea mea este:pot sa divortez cu o imputernicire de la sotul meu cum ca e de acord ?
unde trebuie sa ma duc ?ce acte imi trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:33, 5 Februarie 2011
Puteti divorta in Romania, dar procura trebuie data altei persoane nu dvs.Va trebuie certificatul de cxasatorie in original si o taxa de timbru achitata la primaria unde domiciliati de 39 lei.
Cererea se depune la Judecatoria unde ati avut ultimul domiciliu comun cu sotul dvs.
1.Dvs. nu puteti fi imputernicita prin procura de catre sotul dvs. la propriul divort.
Este necesar sa imputerniceasca prin procura speciala o alta persoana,de preferat
avocat, caruia totodata va fi necesar sa-i inmaneze dovezi ale domiciliului sau resedintei dupa caz din Franta.
2.Spuneti ca locuiti amandoi in Franta.
Contactati avocat pentru a vedea exact cum sta situatia in actele dvs. pentru ca in cazul in care niciunul dintre soti nu mai are domiciuliul in tara, competenta apartine Judecatoriei Sector 1 Bucuresti.
Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat ca si regulator de competenta prin decizia nr. 3295 din 3 septembrie 2003.
„Regulatorul de competenta solicitat poarta asupra unui conflict pozitiv de competenta cu element de extraneitate, fiind incidente, ca atare, dispozitiile art. 150 pct. 1 din legea 105/1992.
Daca partile nu au domiciliul in tara, teritorial competenta se determina conform art. 155 din legea 105/1992, fiind inaplicabile pentru absenta ipotezei de reglementare, particulara spetei, normele art. 607 Cod procedura civila.
In cazul in care sotii au domiciliul in strainatate si casatoria s-a inregistrat in Romania, actiunile de divort introduse de soti, unul fiind cetetean roman, impotriva celuilalt, sunt de competenta Judecatoriei Sectorului 1, conform art. 150 pct.1 si art. 155 din legea 105/1992."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre divort geany21na geany21na buna ziua. va rog din suflet daca puteti sa imi dati un raspuns . eu sunt casatorita de 8 luni in italia cu uncetatean italian, dar lucrurile nu merg bine si ... (vezi toată discuția)
Divort -partaj cu un cetatean strain lia80 lia80 M-am casatoriat in 2005 in Marea Britanie cu un cetatean britanic, dupa care am recunoscut casatoria si in Romania-Bucuresti. Avem o casa de vacanta amindoi ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)