avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Asigurare pentru situatia unui eventual divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Asigurare pentru situatia unui eventual divort

Buna ziua !
Doresc sa-mi sprijin fiul proaspat casatorit cu o suma de bani (cca 50% din valoarea unei locuinte). Normal, locuinta va fi parte din patrimoniul celor doi soti, dobandita in timpul casatoriei. Cum pot sa ma asigur ca in cazul unui eventual divort partea cu care am contribuit va reveni in totalitate fiului meu ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 15:00, 3 Februarie 2011
se stipuleaza in contract provenienta banilor
In contractul de vanzare cumparare sa se prevada expres de unde vine suma respectiva si ca ea reprezinta o donatie exclusiva pentru acesta. Am vazut astfel de acte si totul este ok. Un notar stie ce sa faca si fiul dvs va fi protejat la un eventual divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu bani proveniti integral de la unul din soti Adelita Adelita Intentionam, eu si sotul meu sa cumparam un teren in vederea construirii unei case. Suma este in totalitate din bani proveniti de la parintii mei. 1.Cum ar ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie atacat la partaj lucianghio lucianghio In procesul de partaj in urma divortului ,este atacat un contract de donatie ,in care donatorul este mama sotului iar donatarul este DOAR fiul (sotul) iar ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)